NIEUWS

Muziek.nl: essentiële albums

Redactie HiFi.nl | 20 januari 2010

U kent ze wel, die recensies die eindigen met de opmerking `deze plaat hoort in de platenkast van iedere serieuze liefhebber te staan`. Soms een waarheid als een koe, soms niets anders dan de mening van de recensent. Maar welke albums zouden nu wel bij iedere muziekliefhebber in de kast moeten staan, of zijn in ieder geval de moeite van het serieus overwegen waard? De redactie van Muziek.nl probeert hier antwoord op te geven.

  • De 100 essentiële pop/rock albums

Ach, eigenlijk bestaat zo`n lijst niet. Er is domweg te veel mooie muziek en de keuze is ook nog eens afhankelijk van smaak. Toch wist de redactie van onze zusterpublicatie 100 albums op een rijtje te zetten die wat Muziek.nl essentieel zijn binnen de pop/rock muziek. Bekijk de lijst.

  • De jaarlijst van 2009

Het einde van het jaar dwingt muziekjournalisten tot het overzichtelijk maken van de jaarlijkse output van artiesten door middel van de jaarlijst. Een onverbiddelijke lijst die hen tot in lengte van jaren - het is immers internet - zal blijven volgen. Bekijk de lijst.

  • Mooiste reissues en boxsets van 2009

De boxsets zijn sterk in opkomst. De meerwaarde die een goed uitgevoerde boxset biedt ten opzichte van het voor een download inwisselbare ceedeetje is enorm. Niet alleen in geluidskwaliteit - de meeste boxsets bevatten geremasterde versies - maar zeker in beleving: fraaie boekwerken, unieke foto`s, outtakes en live-opnames zorgen ervoor dat je echt iets unieks in handen hebt. Bekijk de lijst.

  • De 50 mooiste singer/songwriter albums

Een gevarieerde lijst kunnen we stellen, want al is het uitgangsprincipe volgens vele eenvoudig - man/vrouw die eigen liedjes speelt op gitaar - de lijst is meer divers en spannender dan dat. Gaat dwars door zowat alle muziekgenres heen. Bekijk de lijst.


EDITORS' CHOICE