NIEUWS

CES 2010 - Publicatie week 2

Redactie HiFi.nl | 14 januari 2010

De CES zit er weer op, en wij waren er niet bij dit jaar. Zoals velen van u waarschijnlijk al in de speciale Blog over de CES hebben gelezen waren er een paar goede redenen voor ons verstek. Voor diegenen die dat nog niet weten: we hebben het op dit moment eigenlijk gewoon te druk met de voorbereidingen voor de Dag van het Vinyl van volgend weekend, en we hebben in 2009 zoveel spannende nieuwe zaken opgestart dat het verstandiger was om nu even wat gas terug te nemen.

Maar vrees niet, we hebben nu al met elkaar afgesproken dat we volgend jaar gewoon weer van de partij zullen zijn in Las Vegas. Want verslag doen van achter je bureau is toch wat anders dan erbij zijn.

Niet dat het slecht gelukt is overigens, want het internet is natuurlijk een geweldige bron van nieuws, als je weet waar je moet zoeken. Kwestie van geduldig speuren en bundelen, zodat u, beste lezer, in één oogopslag de beste nieuwtjes kunt vinden op uw vertrouwde HiFi.nl.

Over vertrouwd gesproken; wie van u heeft gemerkt dat we afgelopen week de homepage van HiFi.nl een forse make-over hebben gegeven? We vonden de vorige versie toch een beetje te druk. Nogal veel plaatjes en advertenties (onze schoorsteen moet tenslotte ook roken, en u wil HiFi.nl graag gratis blijven lezen, nietwaar?), en de uitlijning mocht wel eens tegen het licht worden gehouden.

Welnu, de cosmetische ingreep is volgens ons best goed gelukt. Meer plaats voor de Set ven een Lezer, meer plaats voor de Hi-Visit, meer plaats voor de muziekrecensies, minder verschil in breedte tussen de diverse kaders...maar wat vindt u ervan?

Een bescheiden publicatie deze week, die grotendeels in het teken staat van de CES. De onderwerpen die de afgelopen twee weken in de blog zijn gelopen hebben we voor u in twee losse artikelen bijeen gebracht, het ene over beeld (alles 3D wat de klok sloeg kan ik u vast verklappen, en daar gaan we eind deze maand een mooi artikel aan wijden), het andere over audio.

En daarnaast nog een duidelijke uiteenzetting van Kilian Bakker, in zijn vaste rubriek Mythen en Misverstanden. Dit keer over zaken waar u werkelijk rekening mee moet houden als u uw set gaat pole-checken. Food for Thought noemen ze dat in Engeland.

Ik wens u veel leesplezier!

Max Delissen
HiFi.nl

Nieuw op HiFi.nl

Achtergrondartikelen

CES 2010 Audionieuws
Tussen alle 3D-gerelateerde presentaties tijdens de CES stond in het Venetian Hotel traditioneel weer het neusje van de audiofiele zalm. HiFi.nl zou HiFi.nl niet zijn als we daar geen uitgebreid item over zouden presenteren. Het gaat tenslotte over meer dan beeld, nietwaar? 

CES 2010 Beeldnieuws 
Voor de verslaglegging openden we een nieuw blogkanaal, waarin we in volgorde van binnenkomst de noviteiten aan u presenteerden. Voor wie geen zin heeft in het lezen van de blog bundelen we de volledige inhoud daarvan in twee artikelen, waarvan u dit de `beeldspecial` zou kunnen noemen omdat er beeld(gerelateerd) nieuws er in staat. 


Mythen en Misverstanden

Mythen en Misverstanden 17: Polechecking
Lichtnetpolariteit is met name in landen met symmetrische lichtnetpluggen een hot item wat desondanks veel stof doet opwaaien. Dat optimale lichtnetpolering zijn auditieve vruchten afwerpt is een feit maar men zou er niet blind op moeten varen dat zogeheten polecheckers zonder verdere inzet altijd tot optimale resulaten zullen leiden.  


EDITORS' CHOICE