NIEUWS

Muziek.nl: nieuw album Ricky Koole

Redactie HiFi.nl | 13 januari 2010

Muziek wordt pas echt spannend en interessant als invloeden en genres elkaar raken. Wanneer country en soul elkaar kruisen. Waar een blanke Nederlandse wordt beïnvloed door het zompige zuiden van de Verenigde Staten, waar het Laagland van de polder wordt bevangen door de heimwee van de breed stromende Mississippi.

Ricky Koole nam haar derde studioalbum To The Heartland op in een Noordhollandse boerderij, muzikaal geworteld in de Nederlandse en Amerikaanse delta. Ze zingt liedjes die ten onrechte vergeten dreigen te worden – de recensent van het AD noemt haar missie “onvervalst reddingswerk” – en komt bovendien met een verrassende soulvolle versie van House for Sale, de klassieker van de Nederlandse band Lucifer.

To The Heartland komt uit op 25 januari bij de première van de theatertour Laagland. Deze voorstelling is het vervolg op de succesvolle muziekvoorstelling Harmonium van Ricky Koole en Leo Blokhuis. In de voorstelling Laagland worden onder andere liedjes van de plaat gespeeld. To The Heartland zal ook verschijnen op vinyl (inclusief cd).

To The Heartland verschijnt 25 januari, en kan nu al besteld worden bij Muziek.nl.

Klik hier voor de CD
Klik hier voor de LP+CD

 


EDITORS' CHOICE