NIEUWSLG

LG: Nederlander President LG Benelux


Redactie HiFi.nl | 06 januari 2010 | LG
(Ingezonden mededeling)

LG Electronics Benelux benoemt Bjørn Berg-Andersen (40) tot President LG Electronics Benelux. Berg-Andersen, die eind 2008 werd aangetrokken als Chief Operating Officer, draagt vanaf 2010 de volledige eindverantwoordelijkheid voor LG Electronics Benelux. Als President volgt hij B.H. Kim op, die de functie opneemt van European Regional Business Leader (RBL) voor de divisie Home Appliance / Refrigerators.
 
De aanstelling van Berg-Andersen als President van LG Electronics Benelux past in de groeistrategie van LG. Onderdeel van deze strategie is de transitie van een productgerichte organisatie naar een marketingorganisatie. Door een decentrale aansturing van de regio’s en versterking van lokale managementstructuren wil LG de band met regionale markten en zijn consumenten versterken. Berg-Andersen is de eerste Nederlander die aan het hoofd komt van LG Electronics Benelux en een van de eerste vijf niet-Koreaanse Presidenten die LG wereldwijd heeft benoemd.
 
Berg-Andersen was in 2009 als COO verantwoordelijk voor de sales- en marketingactiviteiten van LG Electronics Benelux. In deze rol leverde hij een belangrijke bijdrage aan de groei van LG en de transformatie naar een marketingorganisatie die klanten en partners centraal stelt. Hij gaf onder meer de impuls voor de LG Soundbar, een ultraslanke Blu-ray-speler die speciaal werd ontwikkeld op basis van marktonderzoek in de Benelux. De Soundbar is inmiddels uitgegroeid tot een Europees verkoopsucces. LG Electronics Benelux realiseerde in 2009 een omzetgroei van 33 procent en de winst bereikte een historisch hoogtepunt. In september 2009 opende LG Electronics een nieuw Benelux-hoofdkantoor in Amstelveen.
 
“Het afgelopen jaar heb ik met veel plezier met Bjørn samengewerkt. Hij heeft als COO een aantal belangrijke stappen gezet om de transformatie die LG Electronics wereldwijd doormaakt, ook in de Benelux vorm te geven. In zijn nieuwe rol als President zal hij verdergaan op de ingeslagen weg. Ik heb er alle vertrouwen in dat onder zijn leiding de verdere groei van LG Electronics Benelux gewaarborgd is”, aldus B.H. Kim, European Regional Business Leader (RBL) bij LG Electronics en voormalig President LG Electronics Benelux.
 
Voordat Berg-Andersen bij LG Electronics in dienst kwam, was hij Algemeen Directeur Nederland bij Reckitt Benckiser, wereldwijd producent van huishoudelijke artikelen en producten voor gezondheid en persoonlijke verzorging. Hij werkte tien jaar bij dit bedrijf in diverse functies, waaronder Verkoop Directeur en Algemeen Directeur. Naast in Nederland is Berg-Andersen voor dit bedrijf werkzaam geweest in Centraal-Amerika, Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk en Hongarije. Daaraan voorafgaand werkte hij zes jaar bij Procter & Gamble in diverse sales- en marketingfuncties. Berg-Andersen heeft een opleiding Bedrijfskunde aan de Nyenrode Business University afgerond.

EDITORS' CHOICE