NIEUWS

HVT Elpee


Redactie HiFi.nl | 05 januari 2010

(Ingezonden mededeling)

Precies een jaar geleden, in de januari-uitgave van HVT jaargang 2009, kon u intekenen op de sampler ‘Klassiek’ van Onno Scholtze. Een project dat mede tot stand kwam dankzij de samenwerking met Ad van Medevoort van Audioart/VanMedevoort.

Deze oproep bleek niet tegen dovemans oren; vele honderden zijn er besteld en verstuurd. Dat stemde tevree, want HVT staat al bijna veertig jaar voor goede en natuurgetrouwe weergave, afgekort High Fidelity. Toch ‘kriebelde’ het, want wat zou er mooier zijn dan van deze kwaliteitsopnames ook een elpee uit te brengen? HVT-lezers willen toch weten wat beter klinkt, vinyl of CD?

Om op die prangende vraag antwoord te geven hebben Audioart en HVT (in samenwerking met een aantal sponsors) besloten om het best mogelijke vinyl te gaan zoeken – dat overigens in Haarlem* werd aangetroffen… – en de mooiste werken van deze sampler opnieuw uit te brengen. En dat is gelukt. Op maar liefst 180 grams super vinyl staan vier complete delen klassieke muziek opgetekend in muisstille groeven. U kunt ook in het bezit komen van deze elpee en zo uw installatie aan de tand voelen om het antwoord te vinden: “klinkt de elpee beter dan de CD of juist andersom?”

U kunt in het bezit van dit ‘collectors item’ komen na overmaking van € 15,95 (inclusief verzendkosten) op ABN 505980339 of ING 3010888 ten name van Technicom/Festina Lente te Hilversum. U moet bij de overschrijving uw adresgegevens en de volgende code vermelden: HVT0912a

* Bij de november-editie van Hifi Video Test is Het Vinyl Tijdschrift nummer 2 meegeleverd, waar op pagina 6 t/m 10 een uitgebreide reportage is gepubliceerd over Record Industry Haarlem. (zie ook http://hetvinyltijdschrift.nl/)

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »