NIEUWSMagico

Magico Q5 luidspreker

Redactie HiFi.nl | 04 januari 2010 | Magico

(Ingezonden mededeling)

Symphony Audio Import en Magico zijn trots om een, naar eigen zeggen, nieuwe mijlpaal in geluidsweergave te kunnen aankondigen met de Q5 luidspreker. Deze vierweg luidspreker met 5 eenheden, gehuisvest in een volledige gedempte en verstevigde aluminium en messing behuizing is de eerste luidspreker die Magico volledig in eigen huis heeft ontworpen en gebouwd.

Hoewel de nieuwe Q5 niet veel groter is dan de V3, brengt de Q5 wel een gewicht met zich mee van om en bij de 200kg per stuk. De behuizing is volledig opgebouwd uit aluminium en messing en wordt gemaakt in de hagelnieuwe productiefaciliteit van Magico. De Q5 heeft een unieke balans tussen massa en stijfheid die tot op heden door de enorme kostprijs ervan volgens de fabrikant nauwelijks bereikbaar was. De assemblage van een enkele luidspreker neemt minstens een week in beslag door de grote precisie die vereist is en de gehanteerde toleranties.

Ook bij het ontwerpen en kiezen van de gebruikte luidsprekereenheden, werden alle mogelijke variabelen afgewogen. Zo werd een volledig nieuwe Beryllium-tweeter ontworpen, de MBe-1, die de laatste ontwikkelingen in controle van het opbreekgedrag van beryllium diafragma combineert met de door Magico ontworpen MR1-aandrijving. De overige luidsprekereenheden bestaan allemaal uit de door Magico ontworpen en gepatenteerde Nanotec-eenheden die voor de Q5 een aantal kleine wijzigingen ondergingen om het beste resultaat te kunnen bekomen.

De Magico Q5 luidspreker is is een eerste product dat ten volle kan demonstreren hoe Magico denkt en ontwerpt, gebaseerd op de jarenlange ervaring en voor het eerst gebruik makend van de nieuwe productiefaciliteit. Magico zal deze nieuwe luidspreker demonstreren op de komende CES en Symphony Audio Import zal hem kort daarna in de Benelux introduceren.

Meer informatie:
SYMPHONY AUDIO IMPORT
T+32 (0)14 43 53 12
F+32 (0)14 43 63 12
G+32 (0)474 52 53 55
info@symphonyaudioimport.com
www.symphonyaudioimport.com

MERK

EDITORS' CHOICE