NIEUWS

Elac FS 247 in Mondriaan-jasje


Redactie HiFi.nl | 24 december 2009 |

De Elac FS 247 serie is sinds kort ook in een Art-Edition leverbaar. Opvallendste verschijning in die serie is de versie in een jasje van De Stijl, de kunstbeweging die werd opgericht door Piet Mondriaan.

De Stijl was een groep ontwerpers met een bijzondere kijk op design, waarvan de ideeën niet alleen van invloed waren op de beeldende kunst, maar ook op architectuur en meubelontwerp.

De Stijl kenmerkt zich door heldere vormen, geometrische abstractie en gebruik van felle, primaire kleuren. Het bekendst zijn de schilderijen van Mondriaan, die met hun lijnen en rode, gele en blauwe vlakken nog steeds een tijdloos accent aan veel (moderne) interieurs geven.

Elac voorziet de 247 luidsprekers en de MicroSUB 2010BT in de Art-Edition van een dunne folie die UV-proof en kras- en watervast is, en die zelfs eenvoudig verwijderd kan worden mocht men uitgekeken raken op het design.

Technisch zijn de luidsprekers volledig gelijk aan hun `gewone` versies. De FS-247 Art-Edition luidsprekers kosten 1139 euro per stuk, voor de Mondriaan-uitvoering FS 247 De Stijl Edition betaalt u 1499 euro per stuk.

Meer informatie kunt u hier vinden.

EDITORS' CHOICE