NIEUWSHarmonix

Harmonix Video accessoires

Redactie HiFi.nl | 21 december 2009 | Harmonix

(Ingezonden mededeling)

De producten van het Japanse Harmonix staan al bijna 20 jaar bekend om hoogwaardige geluidsverbetering van audiosystemen. De zogenaamde ‘tuning feet’ en ‘noise filters’ hebben hiervoor vanaf het prille begin hun sporen al ruimschoots verdiend. Uiteindelijk is het programma uitgegroeid tot een complete en volwaardige wereldreferentie van hoogwaardige accessoires voor geluids-/ akoestiekverbetering, aldus importeur Daluso.

De afgelopen jaren heeft Harmonix zich volgens de importeur verder verdiept in het thema ‘verbetering van de beeldkwaliteit bij visuele hardware en software’. Harmonix is tot de concrete vaststelling gekomen dat hun tuning producten en noise filters ook spectaculaire verbeteringen opleveren in de beeldkwaliteit van alle videotoepassingen bij de beeldproductie, -verwerking en -weergave.

De werking berust volgens de fabrikant op het behandelen van resonanties en microtrillingen die in alle apparatuur worden gegenereerd en rondzwerven, en enorm verstorende effecten hebben op de beeld- en geluidskwaliteit.

De inzetbaarheid van de Harmonix-producten beslaat de volle breedte van de visuele hardware: LCD- en plasmaschermen, beeldprojectoren, A/V-spelers/ recorders/ tuners en alle (professionele) beeld-, foto-, film- en geluidsapparatuur.

De eerste en belangrijkste stap is het voorzien van LCD-/ plasmaschermen of videoprojectoren van ‘tuning feet’ en/of ‘tuning bases’. Door het simpelweg aanbrengen van deze bijzondere en eeuwig werkzame accessoires onder, op of in deze toestellen komt het beeld zienderogen helemaal tot leven in termen van levensechtheid, kleurechtheid, kleurcontrast, helderheid, scherpte, beeldcontrast en -stabiliteit, een vloeiend beeld en een natuurlijke beelddiepte, aldus de importeur.

Het geluid verbetert in termen van verstaanbaarheid, een meer natuurlijke klank, meer rust, en vormt meer een geheel met het visuele beeld.

De meest geschikte tuning producten zijn de TU-505MK2, TU-303EX, TU-600 tuning feet en de RF-57MKII tuning bases.

Aanvullende stappen vormen de stroom- en signaalverbetering met de Enacom Noise Filters.

Voor het echte biosgevoel in thuisbioscooptoepassingen geven volgens de importeur de Harmonix Room Tuners, in de vorm van de RFA-7800 en RFA-80i, de absolute finishing touch.

Ook voor de professionele sfeer is er een breed scala aan mogelijkheden en toepassingen.

Harmonix Video Tuning maakt het echte verschil tussen kijken/ luisteren en pure beleving, en daarbij krijgen ook HDTV- en BluRay-weergave zelfs nog eens een fikse oppepper.

Meer informatie over Harmonix Video Tuning vindt u op www.daluso.nl/video


EDITORS' CHOICE