NIEUWSNAD

NAD C245BEE: 4, 3 of 2-kanaals eindversterker

Redactie HiFi.nl | 20 december 2009 | NAD

(Ingezonden mededeling)

Met de 4 brugbare eindversterkers met ieder 35 watt uitgangsvermogen in één behuizing zijn de mogelijkheden van de NAD C245BEE legio. Zo kan de NAD C245BEE geconfigureerd worden als hoogwaardige stereo eindversterker met 2 x 70 watt; 3 kanaals met 2 x 35 watt en 1 x 70 watt bijvoorbeeld voor satellieten met passieve subwoofer of als 4-kanaals versterker met 35 watt uitgangsvermogen voor elk kanaal. Denk in de laatste configuratie aan het “bi-ampen” van luidsprekers maar ook aan uitbreiding van een bestaand systeem voor de surroundkanalen of het toevoegen van 2 onafhankelijke luisterzones.

Zeker in de laatste toepassing is de flexibele manier van in- en uitschakelen een groot voordeel. Uiteraard kan de NAD C245BEE met de schakelaar aan de voorzijde aan en uit gezet worden, maar dankzij 12V triggering kan de versterker ook automatisch op afstand naar stand-by en aan gezet worden. Voor als een 12V trigger niet voorhanden of onpraktisch is, kan naar keuze de NAD C245BEE met “signal-sensing” geschakeld worden: Zodra een muzieksignaal zich aandient springt de versterker automatisch aan en als gedurende een langere tijd geen signaal aanwezig is, schakelt de C245BEE zichzelf automatisch naar stand-by.

Met de Speaker A en B schakelaars is het gemakkelijk om een speakergroep aan of uit te zetten, onafhankelijk van de andere. De toevoeging BEE (die staat voor Björn Erik Edvardsen, de welhaast legendarische ontwerper van veel geroemde NAD ontwerpen) garandeert een prestatieniveau dat helemaal past bij de andere, veel geprezen, NAD versterkers. Het 2 x 180 watt max dynamisch vermogen, de ruim bemeten ringkerntransformator en discrete uitgangstransistoren, staan daar borg voor.

De NAD C245BEE is vanaf nu verkrijgbaar in Graphite en heeft een adviesprijs van 599 euro

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
AND Benelux BV
T: +31(0)13-4550955
F: +31(0)13-4555666
W: www.andbenelux.com
E: info@andbenelux.com

MERK

EDITORS' CHOICE