NIEUWSAbitana

Abitana Smartmedia bij Viertron

Redactie HiFi.nl | 16 december 2009 | Abitana

(Ingezonden mededeling)

Viertron B.V. breidt het kabel-installatiepakket uit met het multibekabelingssysteem van Abitana.

Abitana is een Belgisch bedrijf dat zich toelegt op het ontwikkelen en commercialiseren van enerzijds private huisnetwerken, geschikt voor telefoon-, data en alle vormen van audio- en videosignalen, en anderzijds professionele netwerken geschikt voor thuiskantoor, kleinkantoor, agentschap, winkelruimte, enz.

De marktstrategie speelt in op de specifieke situatie van de woningbouw en professionele bouw en de nauwe samenwerking die hier bestaat tussen bouwheer, architect en elektrotechnische installateur. Abitana werd in 2002 opgericht als spin-off van Nexans (het vroegere Alcatel Cable), ’s werelds grootste fabrikant van elektriciteits- en kantoorbekabeling.

In de praktijk laten de bekabelingsoplossingen van Abitana zich vertalen naar een alles-in-één oplossing voor de meest gangbare bekabelingstypen. Via één centraal kabelsysteem worden signalen voor audio, video, TV, elektriciteit, telefonie, computerdata en internet verdeeld door de gehele woning. Het is slechts een kwestie van de juiste en gestandaardiseerde connector aan te sluiten om de gewenste signalen op de plek van bestemming te krijgen. Op een centrale plek wordt de superhub geïnstalleerd die alle signalen samenbrengt en geschikt maakt voor transport over het Abitana netwerk.

Viertron B.V. ziet in het merk Abitana de perfecte partner om het hoofd te bieden aan de complexiteit die de hedendaagse kabeltrajecten met zich meebrengen. Niet alleen worden dergelijke trajecten eenvoudig om aan te leggen, maar wordt ook tegemoet gekomen aan de hoge kwaliteitseisen die eraan gesteld worden.


EDITORS' CHOICE