NIEUWS

HRT Music Streamers bij Number 4 Audio

Redactie HiFi.nl | 16 december 2009

(Ingezonden mededeling)

Number4Audio heeft de import verworven van de fameuze HRT Music streamers.

Streamers brengen de muziek van de harde schijf in uw computer direct naar uw hifi installatie. Steeds meer mensen hebben een enorme muziekcollectie op hun pc staan. Afspelen via de ingebouwde luidsprekers levert een blikkerig geluid, immers het gros van de geluidskaarten doet meer kwaad dan goed voor de geluidskwaliteit. Op dit moment overheerst de mening, dat het ‚Äútoch niet beter kan‚ÄĚ. Niet dus.

Eigenlijk zou je dus een goede digitaal-analoog omzetter (DAC) nodig hebben om het geluid vóór de geluidskaart af te tappen en door te zetten naar je stereo-installatie. En dat is precies wat de HRT Music Streamer doet.

Het toonaangevende Amerikaanse audiomagazine The Absolute Sound heeft de HRT Music Streamer reeds beloond met een Golden Ear Award, en roemt de HRT Music Streamer met de woorden: ‚Äúthe Music Streamer delivers that special spark that our brains immediately identify as the real thing....Try it an prepare to be amazed.‚ÄĚ

Het aansluiten en installeren van de HRT streamers is super eenvoudig. Een USB kabeltje naar de PC en een audio snoertje naar de versterker, meer is niet nodig. De Music Streamer is zelfinstallerend.

De HRT streamers maken van uw computer een werkelijk hoogwaardige muziekbron, niet alleen voor de opgeslagen muziekbestanden maar natuurlijk ook voor internet-radio. De kwaliteit wordt volgens de importeur echt veel beter dan u gewend bent en dat alles voor een zeer acceptabele prijs.
 
Prijzen:

HRT Streamer 129,00¬† euro (dit model won het ‚Äúgolden ear 2009‚ÄĚ )
HRT Streamer + 349,00  euro

Informatie:
www.number4audio.nl
www.hirestech.com

Techniek

Aan de ingang van¬†de¬†Music Streamer+¬†zit een¬†PCM 2706 D/A converter die¬†alle PCM¬†formaten (AIFF, WAV, MP3 etc.) met een samplefrequency van 44.1kHz en 48kHz met een 16bit resolutie kan verwerken. De daadwerkelijke omzetting wordt gedaan door de hoogwaardige 24-bit PCM1794 chip. De HRT Music Streamer+¬†heeft een trapezo√Įde vorm met de maten 13x5,3x3cm, echt klein dus. Aan de ene¬† kant zit een USB-D aansluiting en aan de tegenover liggende zijde een tweetal cinch-bussen die de analoge uitgang vormen. De voeding van de HRT Music Streamer+ komt via de USB-poort, dus een externe voeding in de vorm van een `wall-wart` of gewoon netsnoer is niet nodig.

De HRT Music Streamer en de HRT Music Streamer + zijn ook te koop in de winkel van Muziek.nl


EDITORS' CHOICE