NIEUWSBose

Draadloos muziek luisteren met Bose


Redactie HiFi.nl | 06 december 2009 | Bose

(Gezien op internet)

Bose heeft de SoundLink geïntroduceerd; een makkelijk draadloos muzieksysteem.

De SoundLink is een draadloze ontvanger die zowel op accu als op netspanning kan opereren. Door de meegeleverde USB-sleutel aan te sluiten op de computer of laptop en de gewenste muziek te selecteren kan overal in en rond het huis geluisterd worden naar de digitaal opgeslagen muziek op de harde schijf van de computer. Om het systeem werkend te krijgen hoeft de gebruiker volgens Bose geen extra software te installeren. het bereik van de SoundLink is volgens Bose 18 meter vanaf de USB-sleutel.

Omdat er in de SoundLink een oplaadbare Lithium-ion batterij zit, is de SoundLink makkelijk inzetbaar en overal te plaatsen. Omdat er een afstandsbediening bij het apparaat wordt geleverd, kan de gebruiker gemakkelijk op afstande de PC bedienen en internetradio, iTunes of andere digitaal opgeslagen muziek bereiken zonder uit de stoel te hoeven komen. De SoundLink is voorzien van een handvat om hem goed te kunnen vervoeren. Verder zit er een Aux-ingang op het apparaat, waarop portable muziekspelers of andere apparatuur aangesloten kan worden. Op het apparaat zelf kan middels `touch`-bediening het volume worden aangepast. Voor de weergave paste Bose de eigen Waveguideluidspreker-technologie toe, wat volgens de fabrikant zorgt voor een vol geluid, met name voor de lage registers, en een natuurlijke weergave van bas- en percussie-instrumenten.

Prijs en leverbaarheid

Verdere specificaties als vermogen en frequentiebereik zijn nog niet bekendgemaakt. De prijs van de SoundLink komt op 549 euro te liggen. Een extra accu is leverbaar voor 99 euro. De SoundLink is per direct leverbaar.

Bron: Bose

EDITORS' CHOICE