NIEUWSNAD

NAD T577: Blu-ray en streaming media speler in één


Redactie HiFi.nl | 03 december 2009 | NAD

(ingezonden mededeling)

De nieuwe NAD T577 is een compleet uitgeruste Blu-ray speler met BD Live 2.0 en HDMII 1.3 `Deep Colour` ondersteuning. Het apparaat biedt bovendien DLNA ondersteuning voor het streamen van beeld en geluid.

Zo is het mogelijk om vanaf een externe harde schijf of computer bijvoorbeeld DivX HD, JPEG en MP3 bestanden te bekijken en te beluisteren. Dankzij geïntegreerd Wi-Fi (volgens de `N` standaard) is dit draadloos mogelijk. De bestanden zijn ook af te spelen via de USB aansluiting op het frontpaneel. Om ook grote bestanden te ondersteunen worden zowel FAT als NTSF indeling van de USB stick of schijf ondersteund.

De NAD decodeert behalve de gevestigde audio formaten zoals Dolby Digital en DTS ook de HD audio formaten Dolby True HD en DTS HD Master Audio. Zo kan de T577 het gedecodeerde signaal als een PCM stream via HDMI naar een AV receiver sturen. Dankzij de 7.1 analoge uitgang is het mogelijk om ook met oudere AV receivers zonder HDMI aansluiting van de nieuwe HD formaten te genieten. In goede NAD traditie is daarbij veel aandacht geschonken aan de geluidskwaliteit met 24 bit/192kHz D/A converters en andere hoogwaardige componenten.

Ook het video gedeelte is niet vergeten. Upscaling tot 1080p resolutie met 24p mode (HDMI) middels een krachtige processor en 12 bit video D/A converters voor de analoge uitgangen garanderen volgens de importeur een perfect beeld.

Een immer terugkerende klacht bij veel spelers is de traagheid bij het afspelen van Blu-ray. Alleen al het inlezen van een Blu-ray disc kan soms minuten lang duren. De NAD T577 zou deze taak in een tiental seconden klaren.

Prijs en beschikbaarheid
De NAD T577 is leverbaar in Graphite en Titanium afwerkingen en is per direct verkrijgbaar bij de officiële NAD dealer voor een adviesprijs van 999 euro

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »