NIEUWSDALI

Na 15 jaar nieuwe Dali Menuet mini-monitor

Redactie HiFi.nl | 26 november 2009 | DALI

(ingezonden mededeling)

Met immer voortschrijdende technologie en inzichten was voor Dali de tijd rijp om een opvolger voor de vijftien jaar oude Royal Menuet mini-monitor te introduceren: de Mentor Menuet.

Oplettende lezers zagen onze hardwarerecensie van de nieuwe luidspreker al langskomen. Ook de Mentor Menuet is een open 2-weg systeem met de poort aan de achterzijde. Zoals bij alle gangbare Dali luidsprekers wordt voor de woofer gebruik gemaakt van een op houtvezel gebaseerde conus.


Foto: Dali Mentor Menuet

Net zoals zijn voorganger, is ook de Mentor Menuet een uiterst compacte weergever, slechts 25 cm hoog en 15 cm breed bij een diepte van 23 cm. Hoewel de Mentor Menuet dus fysiek klein is, geldt dat volgens de importeur niet voor zijn weergavekwaliteit. In tegenstelling tot veel mini-monitoren zou de Menuet niet `dun` klinken bij met name lage geluidsvolumes.

In goede Menuet traditie kenmerkt de Mentor Menuet zich door een rijke maar tegelijkertijd gedetailleerde weergave met een breed en precies stereobeeld bij elk volume. Daarbij wordt het snel duidelijk dat de techniek in de afgelopen 15 jaar niet heeft stilgestaan,” aldus de importeur in een persbericht.


Foto: Dali Mentor Menuet: flexibel te plaatsen

De Mentor Menuets zijn uitgerust met bevestigingspunten voor de speciaal ontworpen muurbeugel die er meteen voor zorgt dat de luidspreker de optimale afstand heeft tussen de poort en de muur. De ruim bemeten aansluitklemmen zijn zo gepositioneerd dat deze niet uitsteken aan de achterzijde. Deze praktische details en de keuze uit wit of zwart satijnlak en kersenfineer uitvoeringen maakt dat de Mentor Menuets altijd eenvoudig te integreren zijn in elk interieur.

Prijs en beschikbaarheid
De Dali Mentor Menuet is leverbaar vanaf begin december bij de officiële Dali Dealer. De adviesprijs bedraagt 499 euro per stuk.

MERK

EDITORS' CHOICE