NIEUWSCanton

Canton Chrono SL serie en rechthoekige subwoofer

Redactie HiFi.nl | 24 november 2009 | Canton

(ingezonden mededeling)

Luidspekerfabrikant Canton erkent dat het succes van een luidspreker niet alleen maar afhangt van de geluidskwaliteit en speelt in op de vraag naar nieuwe design varianten.

Van Canton`s best verkochte Chrono serie komt een nieuwe versie, de Chrono SL serie. Ook introduceert het bedrijf een rechthoekige subwoofer die plaatsing eenvoudiger moet maken.


Foto: Canton Chrono SL 590 DC

Volgens Canton vraagt de consument op dit moment om slanke luidsprekers met een hoogwaardige afwerking. De Chrono SL is hier een antwoord op. De serie heeft fraai afgeronde hoeken en is hoogglans gespoten. Hoogwaardige aluminium woofers en alu-mangaan tweeters moeten bijdragen aan een indrukwekkende weergave. De basreflexpoort bevindt zich bij de vloerstaande modellen aan de onderkant en maakt daarmee plaatsing veel eenvoudiger.

De rechthoekige ASF 75SC subwoofer kan plat onder of achter een bankstel (al dan niet hangend aan de muur), in een audiorack of ander meubelstuk geplaatst worden. Met een frequentiebereik van 33-200 Hz en een 120W versterker is deze downfire bassreflex subwoofer volgens Canton een perfecte aanvulling voor veel kleine luidsprekers of homecinema systemen. De woofer met aluminium membraan heeft een diameter van 20cm. De overgangsfrequentie is instelbaar van 80-200 Hz en het niveau is traploos regelbaar.


Foto: Canton ASF 75SC rechthoekige subwoofer

Prijs en beschikbaarheid
De Chrono SL range bestaat uit twee monitors, twee vloerstaande modellen en een center. Ook zijn er twee passende subwoofers leverbaar. De kleuruitvoeringen zijn hoogglans wit en hoogglans zwart. De ASF75 is leverbaar in mat zwart (zonder nerf) en wit. 

  • SL 520 monitor 319 euro per stuk
  • SL 530 monitor 399 euro per stuk
  • SL 580 vloerstaander 799 euro per stuk
  • SL 590 vloerstaander 899 euro per stuk
  • SL 555C center 499 euro per stuk
  • ASF 75SC subwooder: 399 euro per stuk
MERK

EDITORS' CHOICE