NIEUWS

Muziek.nl - HRT Music Streamers in de shop

Redactie HiFi.nl | 18 november 2009

Steeds meer mensen hebben een enorme muziekcollectie op hun pc staan. Afspelen via de ingebouwde luidsprekers levert een blikkerig geluid, en het gros van de geluidskaarten doet meer kwaad dan goed voor de geluidskwaliteit.

Eigenlijk zou je dus een goede digitaal-analoog omzetter (DAC) nodig hebben om het geluid v√≥√≥r de geluidskaart af te tappen en door te zetten naar je stereo-installatie. En dat is precies wat de HRT Music Streamer doet...en hoe! Het toonaangevende Amerikaanse audioblad The Absolute Sound heeft de HRT Music Streamer reeds beloond met een Golden Ear Award, en roemt de HRT Music Streamer met de woorden: ‚Äúthe Music Streamer delivers that special spark that our brains immediately identify as the real thing....Try it an prepare to be amazed.‚ÄĚ

Techniek

Aan de ingang van¬†de¬†Music Streamer+¬†zit een¬†PCM 2706 D/A converter die¬†alle PCM¬†formaten (AIFF, WAV, MP3 etc.) met een samplefrequency van 44.1kHz en 48kHz met een 16bit resolutie kan verwerken. De daadwerkelijke omzetting wordt gedaan door de hoogwaardige 24-bit PCM1794 chip. De HRT Music Streamer+¬†heeft een trapezo√Įde vorm met de maten 13x5,3x3cm, echt klein dus. Aan de ene kopse kant zit een USB-D aansluiting en aan de tegenover liggende zijde een tweetal cinch-bussen die de analoge uitgang vormen. De voeding van de HRT Music Streamer+ komt via de USB-poort, dus een externe voeding in de vorm van een `wall-wart` of gewoon netsnoer is niet nodig.

Beschikbaarheid

De HRT Music Streamer is bij Muziek.nl uit voorraad leverbaar in twee uitvoeringen. De iets kleinere rode Music Streamer - met een minder hoogwaardige D/A omzetter aan boord - kost 129 euro, en de grijze Music Streamer+ (die duidelijk hoorbaar nóg beter klinkt) komt op 349 euro.


EDITORS' CHOICE