NIEUWSDenon

Nieuwe stereo combinatie van Denon


Redactie HiFi.nl | 16 november 2009 | Denon

(ingezonden mededeling)

Denon introduceert twee hoogwaardige stereo componenten: de PMA-2020AE geïntegreerde versterker en de DCD-2010AE sacd-speler. Beide nieuwkomers zijn geboren uit de Denon Advanced Evolution Stereo Series. Eerder kondigden we al een nieuwe 11.3 AV surround receiver van de fabrikant aan.

PMA-2010AE
Volgens Denon wordt de expressiviteit in klank met deze versterker verder verbeterd door het tegengaan van trillingen en het buiten houden van storende ruis. De Direct Mechanical Ground constructie onderdrukt trillingen en minimaliseert nadelige invloeden op het uitgangssignaal. De voedingstransformator, een belangrijke bron van trillingen, is ‘zwevend’ gemonteerd gebruikmakend van verscheidene trillingsbestendige materialen en een stabilisator voor het koellichaam. Een chassis-constructie met zes onafhankelijke blokken en een hoogwaardige 27 mm volumeregelaar onderdrukt nog verder de externe ruis en ongewenste interferentie.


Foto: Denon PMA-2010AE

Om "het volledige hoorbare bereik van zachte delicate details tot krachtige transparante climaxen van een muzikale uitvoering" weer te geven heeft de PMA-2010AE Denon’s eigen UHC (Ultra High Current) MOS schakeling. Elke ingang, inclusief een hoogwaardige platenspeler-ingang (MM/MC) is uitgerust met vergulde machinaal bewerkte aansluitingen. Het lage Standby verbruik van ongeveer 0.3W minimaliseert de PMA-2010AE’s uitwerking op het milieu.
 
DCD-2010AE
Deze sacd-speler is een `zwaargewicht` met Mechanical Ground constructie op een driedubbele bodemplaat. Een nieuw ontwikkeld Advanced S.V.H. mechanisme met laag zwaartepunt en trillingsbestendige aluminium lade zorgt voor een verbeterde weergave van de digitale disc. De DCD-2010AE is voorzien van nieuwe technologieën zoals zowel Compressed Audio Restorer, Advanced AL32 Processing als hoogwaardige 32-Bit/192 kHz DA omzetters die op alle volumes voor een hoog detailniveau moet zorgen. De nieuwe  Master Clock minimaliseert volgens Denon zowel ‘jitter’ als ruis.


Foto: Denon DCD-2010AE

In aanvulling op cd’s, sacd`s en gebrande cd`s met mp3 of wma bestanden heeft de DCD-2010AE een USB-poort aan de voorzijde voor het aansluiten van iPod/iPhone of USB-stick om muziekbestanden van deze apparaten digitaal weer te geven. De externe coaxiale/optische ingangen maken het verder mogelijk de DCD-2010AE te gebruiken als een hoogwaardige D/A omzetter. Beide componenten worden geleverd met een nieuw ontwikkelde aluminium afstandsbediening die is aangepast aan de voor comfortabele USB/iPod weergave noodzakelijke functies.


Foto: Denon DCD-2010AE

Prijs en beschikbaarheid
De PMA-2010AE en DCD-2010AE zijn uitsluitend in de kleur premium zilver verkrijgbaar bij geselecteerde Denon-dealers. De geadviseerde verkoopprijs is 1.999,- euro per component.

MERK

EDITORS' CHOICE