Cambridge introduceert DAB tuner in Azur-serie

Redactie HiFi.nl | 07 november 2009 | Cambridge Audio

(ingezonden mededeling)

Het Britse Cambridge Audio komt met een tuner die “het beste combineert uit de digitale en analoge radiowerelden”: de 650T geïntegreerde DAB+, FM en AM tuner. Het apparaat vult hiermee de nieuwe Azur serie aan.
 
Cambridge Audio was een van de eerste fabrikanten met een DAB tuner voor de hifi separates markt in 2002. Met de 650T brengt Cambridge Audio een stuk geavanceerder model uit dat niet alleen nieuwe AAC+ CODEC t.b.v. DAB+ compatibiliteit biedt maar ook volledige separate afhandeling van digitale en analoge uitzendingen mogelijk maakt.Een overbemeten, low-flux ringkerntransformator zorgt volgens Cambridge Audio samen met een hoogwaardige voeding voor uitstekende meetwaarden van de 650T. Met de 650T kan de luisterkwaliteit vergroot worden dankzij een door de in huis ontworpen NCT (Natural Contour Technology) schakeling die wordt ondersteund door de Wolfson WM8740 DAC. NCT is in de 650T uitgebreid om de soms matte geluidskwaliteit van low-bit rate stations wat levendiger te maken. Er zijn twee instelmogelijkheden: "Warm" -voegt analoog-achtige klanken toe aan programma`s die te digitaal overkomen en "Lively" waardoor volgens Cambridge zelfs zwaar gecomprimeerde bestanden beter zouden gaan klinken.

Evenals de andere nieuwe Azur modellen is de 650T volledig from scratch ontworpen, zowel van buiten als van binnen. In een tijdperk waar de consument de broekriem wat strakker aanhaalt en zich sterk bewust is van de invloed die apparatuur op het milieu kan hebben is de 650T evenals de 650A en 650C voorzien van een door Energy Star goedgekeurde "Eco" stand-by schakeling.

Bovenop de geluids- en milieuvoordelen is gezorgd voor een nieuwe vormgeving en een contrastrijk digitaal display. Een dikker frontpaneel van geborsteld aluminium, een naadloze behuizing en dubbelgedempte voeten zorgen voor onderdrukking van ongewenste resonanties.

Prijs en beschikbaarheid
De 650T, geleverd met de nieuwe Navigator afstandsbediening en afgewerkt in zilver of zwart, is vanaf december te koop bij de geselecteerde dealers voor 495 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE