NIEUWSDenon

Nieuwe Denon Blu-ray speler: BDP-1610


Redactie HiFi.nl | 05 november 2009 | Denon

(ingezonden mededeling)

Denon introduceert een instapmodel Blu-ray speler. De speler is volgens Denon ontworpen om een hoge kwaliteit te leveren maar is een prijsbewuste start in de wereld van de blauwe laser.

Naast andere hoogtepunten is de DBP-1610 voorzien van volledige ondersteuning van Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio en levert deze speler een High-definition video ervaring, ook van gewone dvd’s.


Foto: Denon DBP-1610 (boven) en AVR-1910 (onder)

Om de volledige kwaliteit van film tot uiting te laten komen heeft de nieuwe DBP-1610 een 1080p/24 video uitgang en zowel Deep Color als “x.v. Color” ondersteuning voor realistische beelden. Verder biedt de speler High-bit videoprocessing inclusief 1080p scaling voor normaal SD content zoals dvd-Video, om de beeldkwaliteit verder te verbeteren. Het nieuwe model is voorzien van een Ethernet poort die toegang tot het Internet mogelijk maakt voor BD-Live en firmware updates. Ook biedt de DBP-1610 DivXHD weergave en ondersteuning voor AVCHD weergave van dvd’s en SD-cards die gemaakt zijn met HD camcorders.


Foto: Denon DBP-1610 achterzijde

Voor luisteraars die hun Blu-ray speler ook als vervanger van hun cd-speler willen gebruiken is de Denon voorzien van gescheiden 2-kanalen audio uitgangen, uitgerust met hoogwaardige Burr-Brown D/A omzetters en “superieure analoge componenten”.

Prijs en beschikbaarheid
Denon’s nieuwkomer is vanaf heden leverbaar en heeft een geadviseerde verkoopprijs van 599 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE