NIEUWS

Nieuw high-end merk Daniel Hertz


Redactie HiFi.nl | 03 november 2009

(gezien op internet)

De naam Mark Levinson is bij veel hifi-liefhebbers een bekende naam, en synoniem voor high-end audio apparatuur. Wat minder mensen weten is dat achter het merk de persoon Mark Levinson zit. Mark werkt echter al een tijd niet meer voor het merk met zijn naam, wat inmiddels in bezit is van de Harman Groep.

Na zijn vertrek heeft hij meer audio bedrijven opgericht, waaronder Cello en Red Rose Music. Zijn nieuwste onderneming heet Daniel Hertz.


Foto: Daniel Hertz M1

In een piano-fabriek nabij Praag (Tsjechië) worden de huidige Daniel Hertz luidsprekers gemaakt: de M1, M2, M3 en M7. De bekende ‘pianolak’ afwerking is dankzij deze locatie geen probleem. De M1, een drieweg-systeem met een hoorn-compressie tweeter, een 25cm mid/laag unit en een 46cm grote woofer voor het laag, is het topmodel en kost 75.000 dollar per paar. De andere luidsprekers zijn allemaal afgeleiden van de M1.

Behalve luidspreker komt Daniel Hertz met meer high-end producten. Zo is er de M5 Telikos 200 watt mono-eindversterker (6.000 dollar per stuk), en komen binnenkort een M6 stereovoorversterker en M9 media-center PC uit. Bovendien zal het merk nieuwe interlink- en luidsprekerkabels introduceren. Er is nog niets bekend over de distributie van het merk.

Dit artikel is samengevat. Klik hier voor het volledige artikel op AVBlog.

EDITORS' CHOICE