NIEUWSSony

Nieuwe Sony CI+ tv`s zijn Ziggo gecertificeerd


Redactie HiFi.nl | 02 november 2009 | Sony

(ingezonden mededeling)

De nieuwste generatie Sony Bravia CI+ televisies zijn officieel gecertificeerd door Ziggo. Dit betekent dat consumenten direct digitaal televisie kunnen kijken zonder aparte digitale ontvanger. Bijkomend voordeel is dat alles te bedienen is met één afstandbediening en dat het beeldformaat automatisch correct wordt ingesteld door de televisie.

De settopbox is als het ware vervangen door een speciale Ci+ kaart die in combinatie met een smartcard van Ziggo digitale televisiesignalen decodeert. De digitale televisiemodule van Ziggo, gebaseerd op het CI+ protocol, is een smartcardhouder ter grootte van een platte mobiele telefoon. Deze past in het Common Interface Plus slot dat zich in steeds meer High Definition-televisies aan de zij- of achterkant bevindt.

In totaal zijn nu 44 Sony Bravia modellen geschikt voor Ziggo digitale televisie. Dat is bijna driekwart van alle Bravia televisies van Sony. Richard van Santen, Marketing Manager Home Electronics bij Sony Benelux: "Nederlandse Ziggo abonnees kunnen nu probleemloos gebruikmaken van de geïntegreerde HD DVB-C tuners in ons nieuwste assortiment Bravia High Definition LCD-televisies. Deze televisies zijn voorzien van de nieuwe common interface plus-standaard. Hiervoor is ook een Ziggo gecertificeerde CI+ CA Module vereist, die in de Nederlandse detailhandel verkrijgbaar is."

EDITORS' CHOICE