NIEUWSJM Reynaud

Audio-Life verwerft distributie JM Reynaud

Redactie HiFi.nl | 26 oktober 2009 | JM Reynaud

(ingezonden mededeling)

Audio-Life maakt bekend de distributie van het Franse luidsprekermerk Jean-Marie Reynaud in Nederland te hebben verworven.

De importeur zegt in een persbericht erg trots te zijn op de nieuwe aanwinst: “het zal bekenden van ons niet ontgaan zijn dat we altijd al een zwak hebben gehad voor het Franse Jean-Marie Reynaud, dat inmiddels zijn 40-jarig bestaan al heeft mogen vieren. Voor iedereen bij Audio-Life is de `zoektocht naar een magisch geluid` rond 2003 begonnen toen we de JM Reynaud Offrande leerden kennen.”

De huidige JM Reynaud luidsprekers berusten op het transmissielijn principe. JM Reynaud heeft een unieke driehoekstransmissielijn (ligne triangulaire) ontwikkeld, die alleen door de Franse luidsprekerbouwer wordt toegepast. Door nauwkeurige berekeningen heeft deze exact de juiste afmetingen, wat van groot belang is bij een dergelijk ontwerp, en is gehoormatig getuned.

De transmissielijn komt uit op een rechthoekige poort aan voorzijde, afgestemd zodat het laag in fase loopt met de overige frequenties. De kasten bevatten intern geen parallelle zijden waar directe reflecties kunnen ontstaan; gecombineerd met de exact afgestemde transmissielijn zou de hoeveelheid demping hierdoor sterk verminderd kunnen worden ten opzichte van vergelijkbare ontwerpen.

Vanaf nu kan voor informatie en aanschaf daarom contact worden opgenomen met Audio-Life of een van de dealers. Ontwikkelingen rondom Audio-Life en haar merken kunt u in de gaten houden op hun blog.

MERK

EDITORS' CHOICE