NIEUWSYamaha

Nieuwe Yamaha producten

Redactie HiFi.nl | 23 oktober 2009 | Yamaha

Yamaha heeft een nieuwe home theater receiver geïntroduceerd en twee nieuwe Blu-ray spelers worden zeer binnenkort leverbaar.

De nieuwe receiver, genaamd RX-V2065, is volgens Yamaha een veelzijdig en krachtig apparaat. Gebruikers kunnen een receiver verwachten met een complete bezetting qua aansluitmogelijkheden, waarbij alle nieuwe technieken zijn ondersteund. Hieronder bevinden zich vijf HDMI-ingangen, waarvan er één aan de voorzijde is geplaatst. 1080p Upscaling is mogelijk, ook vanaf de analoge videobronnen. Hiervoor beschikt de RX-V2065 over twee HDMI-uitgangen. Verder heeft Yamaha voor de receiver een geheel nieuwe interface (GUI) toegepast en beschikt de jongste telg natuurlijk ook over een netwerkaansluiting om te kunnen streamen of internetradio te kunnen beluisteren.

Diverse toegepaste `eigen` technieken vanuit de TopArt lijn van het merk zijn terug te vinden in de versterkingsopbouw. De Cinema DSP 3D beschikt over 17 programma`s, er zit Yamaha`s eigen `low jitter` PLL cirquit ingebouwd voor audio optimalisatie, DLNA ondersteuning zit aan boord en alle nieuwe HD audioformaten worden ondersteund. Verder zijn een usb-poort en een automatische calibratie middels een bijgeleverde inmeetmicrofoon natuurlijk ook vertegenwoordigd.

Met zeven maal 130 Watt vermogen zal de receiver veel speakers kunnen aansturen, iPod eigenaren kunnen middels het YDS-11 dock de twee apparaten met elkaar verbinden en zelfs BlueTooth wordt ondersteund door de nieuwe receiver. Volgens importeur Actual Acoustics wordt de verkoopprijs 1199 euro, waarbij de klant de keuze heeft tussen een zwarte of zilveren uitvoering.

Prijs en beschikbaarheid
De al eerder aangekondigde Blu-ray spelers zijn ook op korte termijn leverbaar, de BD-S1900 gaat 699 euro kosten, de BD-S1065 komt op een verkoopprijs van 549 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE