NIEUWSOnkyo

Onkyo ontwerpt microversterker


Redactie HiFi.nl | 20 oktober 2009 | Onkyo

(Gezien op internet)

In Japan heeft Onkyo een nieuwe versterkermodule getoond die de geluidskwaliteit van veel apparaten moet gaan verbeteren.

Deze nieuwe versterker, met een maat van slechts 2,5 bij 2 centimeter, zal gebruikt kunnen worden in tv`s, autoradio`s en andere maatgevoelige apparaten. De dikte van de chip bedraagt niet meer dan één enkele millimeter, waardoor toepassing van de versterker geen enkel probleem meer is. Onkyo belooft een veel betere geluidskwaliteit dan de nu gebruikte versterkers in dit soort apparaten, de nieuwe chip is volledig discreet opgebouwd en levert 4,5 watt vermogen. De gebruikte versterkingstechniek is Onkyo`s eigen VL Digital Technology en de versterker is speciaal ontworpen om te werken met lage impedantie-speakers, die vaak worden gebruikt in onder andere televisies. Voor het ontwerp van de kleine chip werden er componenten gebruikt die veel in mobiele telefoons terugkomen, samen met miniatuur elco`s en condensatoren.

Foto: boven een gewone versterkermodule van Onkyo, onder de nieuwe chip

Volgens Onkyo is de nieuwe versterkingstechniek leverbaar in 2011 en zullen de kosten van deze met een tienvoud verkleinde module (zie foto) maar een klein beetje hoger liggen dan de lage kwaliteits versterkers die nu in diverse apparaten worden toegepast.

Bron: Whathifi

EDITORS' CHOICE