NIEUWS

Mobiele HD-interface werkgroep opgestart

Redactie HiFi.nl | 13 oktober 2009

(Gezien op internet)

Vier grote namen in de elektronicabrance hebben de handen ineengeslagen om meer HD connectiviteit te kunnen waarborgen voor kleinere mediaspelers als mobiele telefoons en portable spelers.

Sony, Samsung, Nokia en Toshiba zijn hebben een werkgroep opgestart die een nog kleinere High Definition interface-standaard gaat ontwerpen die volledig compatibel is met een `gewone` HDMI-aansluiting. Hierdoor kunnen diverse apparaten als (MPEG)mediaspelers, netbooks en mobiele telefoons makkelijk worden verbonden met HD-ready televisies.

Foto: Een gewone HDMI-kabel

De nieuwe standaard zal worden gebaseerd op Silicon Image`s Mobile High-Definition Link techniek en zal breeduit worden aageboden aan alle producenten, waardoor kosteneffectiviteit gewaarborgd wordt en er een groter gebruiksgemak uit voort zal vloeien. het doel, om één enkele kabelverbinding te verkrijgen met een laag aantal pinnen in de connector, maar wel met Full-HD video en audioondersteuning. Het doel is dus een nog kleinere HD-kabel dan de mini HDMI kabel die nu reeds bestaat te produceren.

Wanneer de uiteindelijke productiemogelijkheid tot stand zal komen is natuurlijk nog niet bekend, maar we houden u op de hoogte.

Bron: AVReview


EDITORS' CHOICE