NIEUWS

Home Studio en HVT verder onder één naam

Redactie HiFi.nl | 09 oktober 2009

De twee hifimagazines HVT en Home Studio zullen voortaan verder gaan onder één naam: HVT.

Dit wordt bevestigd door twee zeer betrouwbare bronnen. Hoewel er nog geen officieel persbericht is uitgegaan van de uitgever of één van de beide redacties kan de samenvoeging zeker als feit worden beschouwd.

De invulling van de nieuwe samenwerking is al wel in enige mate bekend. Zo verdwijnt Home Studio volledig als op zichzelf staand blad, en wordt als katern toegevoegd aan HVT. De abonnees van Home Studio zullen worden benaderd middels een brief en kunnen worden opgenomen in het abonneebestand van HVT.

Zowel Home Studio als HVT kennen een lange geschiedenis wat betreft gedrukte publicaties. Sinds 1972 zelfs, toen Hifi Video Test als het eerste Nederlandse hifi magazine op de markt verscheen. De uitgeverij van Home Studio, Brinkman Publishers Group B.V. uit Nijmegen, wordt door deze samenvoeging voor 50% eigenaar van HVT.

Hoe de invulling van het magazine alsmede de complete redactionele bezetting eruit gaat zien is nog niet bekend, de toekomst zal het uit moeten wijzen. Enige zekerheid is dat HVT hoofdredacteur Theo Wubbolts aan zal blijven als hoofdredacteur. EDITORS' CHOICE