NIEUWS

Muziek.nl - Rodrigo Y Gabriela

Redactie HiFi.nl | 07 oktober 2009

Het Mexicaanse duo Rodrigo Y Gabriela leerde elkaar kennen toen ze in dezelfde metalband speelden. Ontevreden met het muzikale klimaat in hun thuisland verhuisden ze naar Ierland, waar ze al snel doorbraken met hun akoestische metalcovers.

Hun album Rodrigo Y Gabriela bereikte daar zelfs de nummer-1 positie. Hun mix van latin en metal bestond aanvankelijk vooral uit bijzondere covers (van Metallica tot Led Zeppelin), maar gaandeweg gingen ze een eigen koers varen. Het resultaat op 11:11 is een opzwepende mix van allerlei stijlen waarin Latin nog steeds de boventoon voert, maar waarin de metal zich nu vooral uit in het vurige karakter van hun zeer virtuoze gitaarspel.

Een bijzonder plaatje derhalve, dat bij Muziek.nl op lovende woorden van recensent Bart Nijman mocht rekenen:

“Waar voorgaand werk van RyG al een combinatie van statement en eerbetoon aan metal en (hard)rock was, zet 11:11 nog iets hoger in. Want dat het duo magistraal gitaar kon spelen, dat wisten we inmiddels wel. Dat ze echter ook een elf tracks tellend eigen album in elkaar konden zetten dat van begin tot eind boeit, opzweept en meetrekt zonder daar bekende klanken van oude nummers van andere artiesten in te stoppen, is een nieuwe mijlpaal in de carrière van de import-Ieren. En een luistergenot voor liefhebbers van akoestische gitaren, metal, hardrock, popmuziek, latin, instrumentale muziek, melodielijnen, enzovoorts etcetera: 11:11 is een allround goed gelukte plaat geworden.”

Uiteraard is dit album ook te koop in de online-shop van Muziek.nl


EDITORS' CHOICE