NIEUWSRega

Rega viert 50.000e cd-speler met actie

Redactie HiFi.nl | 03 oktober 2009 | Rega

(Ingezonden mededeling)

Rega was één van de laatste fabrikanten die een CD speler ontwikkelde, namelijk pas in 1996. De status van gerenommeerd draaitafel-fabrikant was onmiddellijk terug te horen in de muzikale kwaliteiten van de Rega cd-spelers, die door toonaangevende magazines als "analoog klinkend" werden bestempeld.

De Rega PLANET zag het licht in 1996. Iets later gevolgd door een duo, de JUPITER als digitaal loopwerk en de IO als D/A convertor. De PLANET kaapte wereldwijd prijzen weg en werd vergeleken met diverse concurrerende spelers uit hogere prijsklassen. In 2005 volgde een totaal nieuw ontwerp. Dit keer ontwikkelde Rega zelf het besturingssysteem van het loopwerk, wat de geluidskwaliteit weer flink verbeterde. De APOLLO werd boven de doopvont gehouden en iets later volgde een grotere broer, de SATURN. Weerom overtroffen deze beide spelers vele concurrenten.

Om te vieren dat kort geleden de 50.000e cd-speler van Rega is afgeleverd is een spectaculaire promo-actie aangekondigd. Lees er hier over.

Er is ook nog belangrijk nieuws van Rega: Vier jaar was nodig om een SUPER CD speler, de ISIS, op de markt te brengen. Deze lange periode van ontwikkelen en luisteren was volgens Rega nodig om de twee kleinere broertjes te kunnen kloppen op alle vlakken. De ISIS zal spoedig getest worden door Hifi.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE