NIEUWS

Goldmund innoveert

Redactie HiFi.nl | 02 oktober 2009

(Gezien op internet)

Het Zwitserse Goldmund maakt op haar website bekend een nieuw soort chassis te gaan gebruiken voor haar high-end productlijn.

Een grote investering in tijd en geld was nodig om al vanaf 2008 onderzoek te doen naar wat heeft geleid tot een nieuwe, innovatieve soort metalen constructie voor de behuizing van Goldmunds componenten. Het doel van dit onderzoek was een verbetering te verkrijgen in het uit metalen lagen opgebouwde chassis van de high-end line-up van het merk.

De nieuwe Mimesis 27.5

Door toepassing van nieuwe 3D computertechnieken werd een geheel nieuw aluminium chassis ontworpen, die ongeveer gelijk staat aan het chassis dat wordt gebruikt in de meest luxe Goldmund producten. Mechanische aarding wordt sterk verbeterd, maar de ook stijfheid neemt met een tienvoud toe. Dit resulteert in een nog strakker geluid.

De eerste Goldmund die gaat profiteren van het nieuwe chassis is de Mimesis 27.5, de directe opvolger van de Mimesis 27.3 versterker. De 27.5 zal volgens Goldmund nog accurater zijn in timbres, zeker bij hoge niveaus. De vorige versie was volgens de Zwitserse makers toch wat gelimiteerd door het chassis. Door de toepassing van de nieuwere techniek is het voor de producent nu ook mogelijk om volledig geatutomatiseerd te kunnen produceren, om zo kleine imperfecties uit te kunnen sluiten.


EDITORS' CHOICE