NIEUWSLogitech

Compilatiealbum Queen exclusief op Squeezebox

Redactie HiFi.nl | 30 september 2009 | Logitech

(ingezonden mededeling)

Queen en Logitech bieden het nieuwe compilatiealbum Absolute Greatest in eerste instantie exclusief aan via de nieuwe Logitech Squeezebox Radio Wi-Fi music player, een primeur voor de muziekindustrie.

In de aanloop naar de release van het Queen album op 16 november, krijgt iedereen die in het bezit is van een Logitech Squeezebox Radio (te koop vanaf 20 oktober) exclusieve toegang tot het complete Absolute Greatest album, inclusief de songteksten en tal van Queen foto’s die voor het eerst te zien zijn. Daarnaast is er ook uitgebreid audiocommentaar beschikbaar. Hierbij geven Brian May en Roger Taylor een uitgebreide toelichting op de compositie en geschiedenis van elk beroemd nummer.

Queen heeft al vele primeurs op haar naam staan. Het nummer Bohemian Rhapsody (1975) werd in eerste instantie door kenners veel te lang bevonden om op de radio af te spelen. Maar het iconische nummer wordt nu beschouwd als één van de grootste hits aller tijden. De bijbehorende clip was destijds ook de eerste echte promotionele video-opname. Wat minder lang geleden bracht Queen haar muziek onder de aandacht van nieuwe, aanstormende generaties door middel van verschillende kunstvormen waaronder Ballet For Life van choreograaf Maurice Béjart en de musical We Will Rock You van Ben Elton.

Een ander interessant gegeven is dat het eerste Greatest Hits album van Queen onlangs is uitgeroepen tot best verkopende album aller tijden in Groot Brittanni√ę. Volgens BPI zijn er meer dan 5,6 miljoen exemplaren van het album verkocht en daarmee laat Queen het album Sgt. Pepper‚Äôs Lonely Hearts Club Band ver achter zich. Van dit album werden een kleine miljoen exemplaren minder verkocht.

De Logitech Squeezebox Radio Wi-Fi music player is eerder deze maand officieel ge√Įntroduceerd en biedt "ongelimiteerde toegang tot muziek". Van een persoonlijke muziekverzameling tot internetradiostations verspreid over de hele wereld en een groeiend aantal betaalde muziekdiensten zoals Last.fm, Napster en Pandora (niet beschikbaar in Nederland). De Squeezebox Radio is voorzien van een kleurenscherm, ideaal voor directe toegang tot bijvoorbeeld¬†Facebook en de fotosite Flickr.

Roger Taylor is razend enthousiast: ‚ÄúHet is bijzonder inspirerend om deze nieuwe technologie voor het eerst te benutten, het is de volgende spannende stap in een lange reis die ons nog te wachten staat.‚ÄĚ

Antoine Preisig, vice president van de Logitech sales en marketing afdeling in Europa, deelt het enthousiasme van Roger Taylor. ‚ÄúLogitech biedt consumenten al jarenlang ongelimiteerde mogelijkheden om te genieten van muziek. Queen is altijd al pionier geweest met toonaangevende hits als We Will Rock You, Bohemian Rhapsody en A Kind of Magic ... De tijdloze hits van de band worden toegankelijk op een unieke manier zodat nieuwe generatie muziekliefhebbers volop kunnen genieten van √©√©n van de grootste bands aller tijden.‚ÄĚ


EDITORS' CHOICE