NIEUWSMarantz

Twee nieuwe Marantz A/V-receivers

Redactie HiFi.nl | 24 september 2009 | Marantz

(ingezonden mededeling)

Marantz introduceert twee nieuwe audio/video-receivers met daarin nieuwe technologieën, inclusief usb aanluiting met ondersteuning voor `iPod Digital` en de nieuwe M-XPort aansluiting voor het maken van een Bluetooth verbinding.

De SR5004 levert 7 x 100 Watt (10 Watt meer dan zijn voorganger) en is uitgerust met decoders voor de nieuwe Dolby Pro Logic IIz standaard evenals voor Dolby TrueHD en DTS HD Master Audio. Daarnaast beschikt hij over drie HDMI 1.3a-ingangen met Deep Color ondersteuning en i-Chips videoverwerking voor upscaling naar 1080p via HDMI. Hij gaat volgens Marantz moeiteloos om met de meest veeleisende scènes in actiefilms maar levert ook een hoge kwaliteit bij het afspelen van muziek van Blu-ray, dvd, cd of via Bluetooth met de optionele RX101, verbonden via de M-XPort (Marantz eXpansions Port).


Foto: Marantz SR5004

Dankzij de M-DAX (Marantz Dynamic Audio eXpansion) audioverbetering zou gecomprimeerde audio helderder en gedetailleerder klinken. Een aantal andere functies, zoals Audyssey MultEQ en Dynamic Volume, en ‘video off ’ mode zorgen voor muziek met dynamiek “in echte Marantz stijl”. Net als zijn grotere broers beschikt de SR5004 over multiroom audio met multi-source functionaliteit.

De Marantz SR6004 heeft een hoger uitgangsvermogen van 7 x 110W (vorig model 7x 100W). Volgens Marantz is de SR6004 erg veelzijdig. Naast de vier HDMI-ingangen voor digitale bronnen heeft deze receiver ook twee selecteerbare HDMI-uitgangen voor aansluiting van twee videoschermen (bijvoorbeeld een projector en een LCD-/Plasma-TV). Naast de gebruikelijke ingangen is ook een USB-ingang toegevoegd op het voorpaneel welke subtiel verborgen zit achter een solide aluminium klep. Deze USB-poort is niet alleen geschikt voor standaard USB-sticks maar ondersteunt ook iPod (Digital), waardoor trackinformatie van de iPod op het on-screen kleuren grafische user interface (GUI) van de Marantz kan verschijnen. Ook de SR6004 heeft M-DAX audioverbetering om gecomprimeerde audio helderder en gedetailleerder klinken. Met de SR6004 zijn tevens multiroom toepassingen mogelijk.


Foto: Marantz SR6004

De SR6004 wordt geleverd met een RX101 Bluetooth-ontvanger die aan te sluiten is op de nieuwe M-XPort. Zo kan zonder rompslomp van het opzetten van een netwerkverbinding van de gehele muziekcollectie op bijvoorbeeld uw laptop of mobiele telefoon worden genoten via een hoofdsysteem. Als u geen Bluetooth heeft op uw laptop maar wel een usb-poort is er de externe USB Bluetooth dongle met A2DP-ondersteuning. Daarnaast heeft de RX101 ook twee ingebouwde infrarood ontvangers. Op de Marantz D-Bus aangesloten kan deze fungeren als externe infrarood ontvanger voor uw receiver en andere hierop aangesloten Marantz-apparatuur.

Prijs en beschikbaarheid
De twee nieuwe receivers zijn reeds verkrijgbaar. De SR5004 kost 699 euro en de SR6004 kost 999 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE