NIEUWSThiel

Jim Thiel overleden


Redactie HiFi.nl | 19 september 2009 | Thiel

Volgens diverse bronnen online zou Jim Thiel overleden zijn.

De Amerikaanse website HomeTheaterReview.com meldt dat deze informatie van een betrouwbare bron binnen de AV industrie komt. De oorzaak van Jims overlijden is nog niet bekend.

Jim Thiel was de ontwerper achter het bekende audiomerk Thiel en heeft sinds de start van zijn bedrijf in 1976 een goede naam en veel bekendheid opgebouwd. Samen met zijn levens- en zakenpartner Kathy Gornik stond het merk vanaf de kinderschoenen tot nu voor innovatieve ontwerpen met één van de beste luidsprekerafwerkingen die de industrie kende. Ook het milieu hield Thiel erg bezig, zijn bedrijf was al vroeg begaan met de grondstoffen van de aarde. Begin jaren tachtig heeft Thiel zelfs bomen laten herplanten om in de toekomst ook nog hout te kunnen bewerken.

Jim Thiel kan volgens de Amerikaanse site in één adem worden genoemd met andere voor de audiobranche zo belangrijke namen als Dr. Bose, Noel Lee, Mark Levinson, David Wilson of Dan D`Agostino. Jim was volgens de site een aimabele verschijning, altijd bereid om te kletsen over speakers, audio of zelfs politiek met consumenten, pers en mensen uit de markt zelf.

Bron: HomeTheaterreview

EDITORS' CHOICE