NIEUWSArcam

Arcam introduceert nieuwe AV Receiver en iPod dock

Redactie HiFi.nl | 15 september 2009 | Arcam

(Gezien op internet)

Op de Cedia US Expo in Atlanta, Georgia, heeft Arcam afgelopen week haar nieuwste AV receiver en een geupdate iPod dock geïntroduceerd.

De nieuwe AVR500 home theater receiver heeft volgens Arcam qua opbouw erg veel weg van de erg succesvolle AVR600. Iets uitgekleed, weliswaar. Zo mist de AVR500 netwerkconnectiviteit en kent de receiver een iets kleinere ringkern voeding. Toch claimt Arcam zeer goede prestaties van de nieuwe receiver. Er zit een extreem accurate DSP in de receiver en de zeven eindversterkers zijn volgens de Britse producent zeer laag in vervorming. Elke eindversterkers is goed voor maar liefst 100 Watt.

Het nieuwe iPod dockingstation moet de rDock van Arcam gaan vervangen. Door de toepassing van een bijgeleverde afstandsbediening die volledig is gericht op alle iPod functionaliteit van nu kan dus worden gebruikt in veel meer systemen. Tot nu toe was controle over de iPod binnen het Arcam assortiment alleen bereikbaar tot Arcam`s Solo lijn, de T32 tuner, AV receivers en de AV888 pre amp processor. Nu kunnen iPod eigenaren het arcam irDock op elke gewenste versterkingsapparatuur aansluiten en bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening.

Beide nieuwe componenten zullen binnen enkele maanden leverbaar zijn. De prijzen zijn vooralsnog niet vrijgegeven.

Bron: Arcam

MERK

EDITORS' CHOICE