NIEUWSSony

Nog twee nieuwe Sony Bravia projectoren


Redactie HiFi.nl | 16 september 2009 | Sony

(ingezonden mededeling)

Sony Professional heeft haar assortiment home cinema projectoren verder uitgebreid met de lancering van de Bravia VPL-HW15 en de VPL-BW7. Eerder meldden wij de introductie van de nieuwe VPL-VW85 al op HiFi.nl.

De nieuwe home cinema projectoren zijn geschikt voor grotere doelgroepen, variërend van home cinema liefhebbers tot sportfans en game fanatici.


Foto: Sony VPL-HW15

Sony VPL-HW15
Deze projector met Sony`s Advanced Iris 3 technologie is dynamisch reagerend op het niveau van licht in elke scène en selecteert het optimale contrast. Advanced Iris 3 heeft een bereik van 60.000:1 en kan volgens Sony de details in donkere scènes beter naar voren halen en zo voorkomen dat heldere scènes er uitgewassen uitzien. Ook worden drie van Sony`s 1920x1080 SXRD-panelen gebruikt. Deze zijn gebouwd om een beeld te leveren dat op het gehele scherm wordt weergegeven. De combinatie van drie afzonderlijke panelen met een resolutie van 1920 x 1080 betekent dat de VPL-HW15 projector meer dan 6,2 miljoen pixels kan leveren. Dit is meer dan tweemaal zoveel dan bij andere 720p HD-ready projectoren. Daarnaast minimaliseert de Bravio SXRD-technologie de ruimte tussen de pixels, waardoor de beelden vloeiender en niet korrelig zouden zijn. Dit geldt volgens Sony zelfs voor de snel bewegende beelden van videobronnen.
 
De VPL-HW15 is ook uitgerust met de All Range Crisp Focus (ARC-F) lens die een 1,6x handmatige zoom en zowel verticale als horizontale correctie biedt. Dit vereenvoudigt de instelling van de projector en helpt gebruikers voor de beste beeldweergave in diverse omgevingen. De Bravia Engine 2 van de VPL-HW15 bestaat uit acht afzonderlijke fasen van beeldverbetering - uitgevoerd in realtime - elk met een gespecialiseerde functie. De Bravia Engine 2 bevat ook een volledig digitale signaalverwerkingstechnologie om optimale, hoge resolutie beelden van standaard definitie en HD-signalen te reproduceren. Dit zou de beeldkwaliteit, de optimalisering van het contrast en de ruisonderdrukking verder verbeteren. 


Foto: Sony VPL-BW7

Sony VPL-BW7
De VPL-BW7 is ontworpen om overal in huis te kunnen plaatsen en kan worden aangesloten op een PC, laptop of gaming console. De VPL-BW7 heeft een licht en draagbaar frame. Het beschikt over een native WXGA (1280x800) resolutie waarmee hij goed geschikt is voor 16:9 breedbeeldweergave van film en video. Tevens maakt de projector gebruik van Sony`s 3LCD-paneeltechnologie en heeft hij een contrastverhouding van maximaal 1000:1, een HD-resolutie van 720p. Daarnaast bevat de VPL-BW7 12-bits 3D gammacorrectiecircuits. Hierdoor kan een uniforme beeldkleur en -helderheid bereikt worden die zich uitstrekt tot de hoeken van het scherm en gradaties gedetailleerder weergeven.

Het verplaatsen van de projector naadloos kan worden gedaan met Auto Keystone correctie. Hierdoor kan de projector worden geplaatst op verschillende locaties in huis zonder dat het beeld wordt verstoord.

Prijs en beschikbaarheid
Bij ons is nog niets bekend over de prijs en beschikbaarheid van dit apparaat in de Benelux.


EDITORS' CHOICE