IFA: Harman Kardon `Skull-speakers` iets gewijzigd in productie

Redactie HiFi.nl | 12 september 2009 | Harman Kardon

(Gezien op internet)

Harman Kardon heeft bekend gemaakt dat de al vorig jaar geïntroduceerde GLA-55 luidsprekers in productie zijn genomen. Dat meldt de Britse site What Hifi.

Sinds de tentoonstelling op de Berlijnse beurs vorig jaar hebben de ontwerpers van Harman Kardon het ontwerp van de desktopspeakers ietwat gewijzigd om de weergave nog te kunnen verbeteren. Maar het schedelachtige design -die een verbluffende gelijkenis vertoont met de kristallen schedels uit de laatste Indana Jones film- is gelukkig gebleven.

Volgens de International Brand Manager van Harman Consumer Electronics, Laurant Rault, is er hard samengewerkt door de ontwerpers en technici van het merk om te gewenste esthetica van het luidsprekersysteem in orde te krijgen. Het doel was hierbij een hoogwaardig ausiosysteem te produceren met een verbluffend uiterlijk. Rault belooft voor de GLA-55 dan ook juist dàt, het merk Harman Kardon waardig.

De luidsprekers kunnen worden verbonden met een computer, laptop, iPod of welk product dan ook waar een 3.5 mm jack-plug in kan. De digitale versterker levert maximaal 100 Watt (max. 56 Watt per kanaal), heeft een DSP equalizer en bestaat uit een combinatie van CCMD tweeters en Atlas mid-/ bassdrivers. Ook een subwooferuitgang is aanwezig. Zoals het Harman Kardon (en JBL) betaamt is de volumebediening aanrakingsgevoelig en staan de speakers op een stevige chromen voet. De afmeting per speaker is 14x27 centimeter en het gewicht is 1,2 kilo per stuk.

Harman Kardon verwacht de GLA-55 nog voor het einde van dit jaar in de winkels te hebben staan. De prijs van de vernieuwde versie is nog niet bekend voor Nederland.

Bron: What Hifi


EDITORS' CHOICE