NIEUWSWilson Audio

Primeur: Wilson previewt Polaris

Redactie HiFi.nl | 12 september 2009 | Wilson Audio

(ingezonden mededeling)

Wilson Audio heeft een nieuwe center speaker in de maak; de Polaris Center Channel. Deze moet de WATCH center speaker gaan opvolgen.

In een mailing meldt de high end speakerfabrikant dat de nieuwe referentie speaker wordt geïntroduceerd tijdens de Cedia Beurs. Wilson, al jaren bekend door hun hoogwaardige stereo weergevers, heeft logischerwijs hun stereo luidsprekerkennis toegepast op de vraag naar home cinema producten. De lijn die Wilson hiervoor in het leven heeft geroepen heet WATCH (Wilson Audio Theater Comes Home) kent dezelfde eigenschappen als de laatste generatie weergevers van het merk. Maar hoe goed de huidige WATCH center speaker ook is, kan de speaker volgens Wilson niet meer mee met de dynamiek en het breedbandige bereik van vijvoorbeeld de Alexandria of de MAXX weergevers. Dus komt Wilson Audio nu met de nieuwe center speaker, de Polaris Center Channel.

Voor de Polaris heeft Wilson Audio gebruik gemaakt van dezelfde middentoners en tweeter als in het topmodel van de firma, de Alexandria Series 2. Verder is er gebruik gemaakt van twee nieuw ontworpen 10 inch woofers. Het wooferdesign in de Polaris moet zorgen voor snelheid, dynamische expressie en een verbreding van de weergave in een relatief compacte behuizing die is vervaardigd uit Wilson`s X-materiaal. De Polaris is opgebouwd vanuit drie aparte aan te passen modules. Dit om een juiste weergave eigenschappen te kunnen bereiken. De baffle van de midrange module is ontworpen met het nieuwste materiaal van Wilson, resulterend in een lagere ruisvloer en een grotere transparantie in het kritieke middengebied.

Volgens Wilson Audio speelt de nieuwe Polaris center speaker in dezelfde hoge klasse als de Alexandria Series 2 en de MAXX Series 3. Naar verwachting zullen de eerste leveringen geschieden nog voor het einde van dit jaar. Over de prijs laat de firna nog niets los, maar het merk kennende zal deze weergever voor enkel een select publiek te betalen zijn.

Bron: Wilson Audio


EDITORS' CHOICE