NIEUWSLG

IFA: LG`s Borderless tv


Redactie HiFi.nl | 04 september 2009 | LG

(ingezonden mededeling)

Amstelveen, 4 september 2009 – LG Electronics lanceert de SL8000 BORDERLESS™ tv op de Internationale Funkausstellung Berlin 2009 (IFA). LG heeft de LCD-TV uitgerust met een single-layer-scherm zonder lijst – de toekomst op het gebied van tv-design. Met de strak vormgegeven SL8000 vergroot LG zijn aanbod van stijlvolle design-tv’s.

De nieuwste LG LCD-tv is BORDERLESS™, oftewel zonder lijst. In tegenstelling tot conventionele LCD-TV’s, waar de rand bovenop het beeldscherm ligt, heeft de nieuwe LG LCD-TV een ontwerp met één laag van polycarbonaat. De smalle kaderrand is verzonken in het volledig egale schermoppervlak. LG heeft de overige tv-componenten uitgevoerd in dezelfde diepzwarte kleur en stijl. Dit geeft de SL8000 een uniforme, elegante uitstraling, ook als hij uitstaat.

“De SL8000 is uniek in zijn soort, het is een waar kunstwerk”, zegt Rudirick de Jong, Marketing Specialist Home Entertainment bij LG Electronics. “Met zijn BORDERLESS™ design lijkt de tv een raam dat uitzicht biedt op de nieuwe wereld van Full HD entertainment. Deze tv combineert design met geavanceerde beeldkwaliteit en gebruiksvriendelijke functionaliteit.”

Een uniek ontwerp vraagt om een aparte montagetechniek. LG heeft de nieuwe Injection Compression Molding Technology gebruikt voor het creëren van de tv-behuizing in plaats van het snijden en persen van onderdelen. Een meer uniforme en gestroomlijnde look is het resultaat. De tv is uiterst dun: slechts 4,5 cm op het dikste punt. Het BORDERLESS™ design zorgt bovendien voor een optisch grotere kijkervaring: het beeld lijkt groter dan het daadwerkelijk is.

Afgeronde hoeken en glossy materialen geven de SL8000 een strakke finishing touch. Ook deze designaspecten komen voort uit de Injection Compression Molding Technology, wat resulteert in een honderd procent egaal schermoppervlak. Met deze technologie kan LG ook in de toekomst verschillende innovatieve schermontwerpen creëren. Op die manier is het mogelijk rondingen of smalle, sierlijke vormen te maken. Een ander voordeel van de tv is zijn krasbestendigheid als gevolg van de LG-lamineertechnologie. In combinatie met Anti-Glare Filter-technologie vermindert dit de lichtreflectie van het scherm met maar liefst negentig procent.

LG heeft de tv voorzien van TruMotion 200Hz-technologie en Scanning Backlight-technologie, wat vervaging en streepvorming van snelle actiebeelden voorkomt. Dit verhoogt ook de responstijd tot 2 ms. De dynamische contrastratio van 150.000:1 voorziet elke scene van meer diepte – met gitzwarte en sprankelende kleurtinten.

Het slanke design van de SL8000 zit boordevol geavanceerde technologie. Zo biedt de tv Bluetooth-technologie voor de verbinding met mobiele telefoons – ideaal voor het bekijken van foto’s en afspelen van muziek op de tv. Daarnaast kunnen gebruikers luisteren naar tv-programma’s, films en games via hun draadloze koptelefoon. De tv biedt meer multimediaopties. Het is onder meer mogelijk om externe harde schijven en USB-sticks aan te sluiten via een USB 2.0-poort en te genieten van JPEG-, MP3- HD DivX- en MKV-bestanden in uitstekende kwaliteit.

De LG Smart Energy Saving Plus-technologie maakt de SL8000 bijzonder energiezuinig. Daarbij zorgt de technologie voor optimale beeldkwaliteit en maakt tv-kijken minder vermoeiend voor de ogen. Dit komt door de inzet van de LG Intelligent Sensor, die het omgevingslicht analyseert en de beeldinstellingen en het Backlight hierop aanpast. Dat resulteert in een energiebesparing tot wel zeventig procent in vergelijking met tv’s zonder Intelligent Sensor.

“De meeste mensen zijn zeer kieskeurig als het gaat om hun meubels en kunst in huis”, zegt De Jong. “Ze willen hun woning opfleuren met een stijlvol interieur, een uiting van hun persoonlijkheid. Dankzij de SL8000 LCD-TV met BORDERLESS™ design kunnen stijlbewuste mensen een tv kiezen, die aansluit bij hun interieur en verfijnde smaak, terwijl ze een uitmuntende beeld- en geluidskwaliteit in huis halen.”

 De SL8000 LCD-TV is vanaf september 2009 in Nederland verkrijgbaar vanaf een adviesprijs van 999 euro, incl. btw. Meer informatie is te vinden op www.lge.com.

Specificaties:

 • BORDERLESS™ Design
 • Dynamische contrastratio 150.000:1
 • TruMotion 200hz
 • Full HD (1920 x 1080p)
 • Picture Wizard
 • AV Mode
 • 24p Real Cinema (24p 5:5 pull down)
 • Expert Mode (ISF Ready)
 • Bluetooth
 • HD DivX
 • USB 2.0
 • Intelligent Sensor II
 • Smart Energy Saving Plus
 • Clear Voice II
 • Invisible Speaker

EDITORS' CHOICE