NIEUWSSony

IFA: Televisiefabrikanten demonstreren 3D-tv

Redactie HiFi.nl | 03 september 2009 | Sony

(gezien op internet)

Aan de vooravond van Europa`s grootste elektronicabeurs de IFA in Berlijn, heeft Sony aangekondigd in 2010 3D-tv naar de woonkamer te brengen met een 1080p HD Bravia lcd-televisie die geschikt is voor 3D. Deze tv zal op de IFA worden gedemonstreerd. Ook Philips komt op de beurs terug met 3D televisie.

Naast de verdere ontwikkeling van 3D-tv`s gaat Sony ook 3D content ontwikkelen voor Blu-ray spelers, VAIO laptops en de PlayStation 3. Sony heeft expertise op het gebied van 3D technologie vanwege de professionele apparatuur die het bedrijf ontwikkelt voor de bioscoopindustrie.

3D-televisie in huis begint na het succes van 3D in de bioscoop een hot topic te worden. Gisteren nog kondigde de Blu-ray Disc Association (BDA) haar plannen aan voor 3D integratie in het Blu-ray formaat. Electronicafabrikant LG gaf onlangs tijdens de intruductie van de 47LH50 3D-tv in Zuid-Korea al aan de komende jaren veel vraag naar 3D-televisies te verwachten, en ook Youtube experimenteert met 3D ondersteuning voor haar content.

Voor de 3D-technologie van Sony moet nog wel het bekende 3d-brilletje worden opgezet, zij het een modernere variant. Het bedrijf gebruikt een elektronische bril waarvan de glazen in hoog tempo afgesloten en weer geopend kunnen worden, terwijl het toestel het beeld voor het linker- en rechteroog afwisselt.

Philips ontwikkelde eerder al een systeem waarop de 3D beleving zonder bril mogelijk was, maar zette dit project enkele maanden geleden in de ijskast. Toch gaat het bedrijf uit Eindhoven het weer proberen met 3D-televisie. Op de IFA laat ook Philips haar nieuwe  3D producten zien, waarvoor ditmaal wel een bril opgezet moet worden.

(vrij naar diverse bronnen online)


EDITORS' CHOICE