NIEUWSDenon

Nieuwe Denon AVR-3310 AV-receiver

Redactie HiFi.nl | 02 september 2009 | Denon

(ingezonden mededeling)

Denon introduceert de nieuwe AVR-3310. Deze 120W x7 (8 Ohm) AV-receiver is voorzien van zowel een volledig geïntegreerde high-definition schakeling inclusief HD audio decoders als een netwerkfunctie, usb-aansluiting en `Multi Zone` mogelijkheid.

De AVR-3310 wordt toegevoegd aan de reeds geïntroduceerde instap-, midden- en premiumklasse Home Theatre Centers en heeft een aantal unieke Denon technologieën. Meest opvallend is dat de AVR-3310 een nieuw ontwikkelde 7-kanaals discrete mono versterker constructie heeft voor een krachtig en gedetailleerd geluid. Voorzien van de D.S.C.-HD schakeling, een Clock Jitter Reducer en decoders voor de HD audio formaten haalt de nieuwkomer volgens de importeur het maximale uit de hedendaagse high-definition content.

Het audio gedeelte is voorzien van zowel Dolby Pro Logic IIz decoders voor een extra paar Front Height luidsprekers als toonaangevende ‘Lifestyle geluidtechnologieën’: Audyssey Dynamic Volume, een dynamische volumeaanpassing die luisteraars bevrijd van ongewenste plotselinge volumeverschillen; Audyssey Dynamic EQ, een loudness correctie technologie; en Audyssey MultEQ, het ruimte akoestische meet- en correctiesysteem.

De videoprestaties van de AVR-3310 zijn afkomstig van een High bit i/p converter en scaler die elke content van elke bron die is aangesloten op de receiver opwaardeert. Dit betekent dat de videosignalen van DVD’s en ander materiaal geconverteerd worden naar een hoogwaardig 1080p HD videosignaal via de HDMI-uitgang. De onscherpte in de details van SD wordt volgens de importeur verwijderd om een helder beeld te verkrijgen.

 

De Denon AVR-3310 biedt ook netwerkmogelijkheden. Zo is het mogelijk om audio en foto’s direct te streamen vanaf PC’s, een keuze te maken uit 7.500 Internet radio stations en verbinding te maken met de Napster muziekserver (abonnement vereist, voorlopig uitsluitend beschikbaar in Duitsland en UK). Bovendien is het mogelijk om de receiver in te stellen met de PC via de Web Control functie, voor totaal gemak. Denon erkent de vraag naar receivers die audio en video in meerdere zones kunnen leveren en daarom biedt de AVR-3310 de mogelijkheid om drie verschillende bronnen in drie verschillende zones weer te geven.

Prijs en beschikbaarheid
De AVR-3310 is vanaf heden leverbaar voor een geadviseerde verkoopprijs van 1.399 euro in de kleuren premium zilver of zwart.

MERK

EDITORS' CHOICE