NIEUWSB&W Range

Twintig B&W luidsprekers in Jaguar XJ

Redactie HiFi.nl | 31 augustus 2009 | B&W Range

(gezien op internet)

Aan boord van de nieuwe Jaguar XJ is een volledig nieuw ontwikkeld audiosysteem van Bowers & Wilkins te vinden. Het automerk en de luidsprekerfabrikant hebben vele ontwikkelingsfases van het `geluidsproject` ondergaan, waarvoor gebruik werd gemaakt van een 100.000 euro kostende geluidskamer.

Er is voor het systeem gebruik gemaakt van computermodellen en analyses van geluidstromingen. De geluidskamer werd uitgerust met 11.2 surround-sound en 10.000 Watt aan B&W-luidsprekers om een kwalitatief hoogstaand geluid te creëren.

“Na met potentiële XJ-kopers te hebben gesproken, wisten we dat velen van hen hoogstaande surround-soundsystemen in hun huis en op hun boot hadden. Ze zochten diezelfde verfijning in de auto”, licht Matt Jones, audiospecialist in het Jaguar design team, toe.

Het project heeft geresulteerd in een 20-luidspreker, 15-kanaals systeem dat is afgesteld door dezelfde technici die ook de B&W`s 800 serie luidsprekers bij Abbey Road Studios in Londen hebben afgesteld. Het is het eerste in-car systeem dat gebruik maakt van het Audyssey MultiEQ XT calibration system, dat digitaal de sonische imperfecties van het interieur corrigeert.

MERK

EDITORS' CHOICE