Monitor Audio Silver RX serie

Redactie HiFi.nl | 27 augustus 2009 | Monitor Audio

(gezien op internet)

Meer nieuws van Monitor Audio. De Silver RS serie heeft een facelift ondergaan en krijgt een opvolger; de Silver RX serie.

De nieuwe Silver RX serie bestaat uit zeven verschillende speakers, waarvoor Monitor Audio de middentoners en basdrivers heeft vernieuwd. Hiervoor werd gebruik gemaakt van Monitor Audio`s eigen C-Cam technologie, waarbij de aluminium conus wordt bekleed met een dunne laag keramiek.Ook de HiVe baspoortechnologie is vertegenwoordigd, en er is gezorgd voor meer stevigheid en minder vibratie in de kastconstructie.

De serie bestaat uit twee standmount weergevers, de RX 1 en RX 2, twee vloerstaanders, de RX 6 en de RX 8. Voor home cinema adepten heeft de Britse luidsprekerfabrikant de Silver RX centerspeaker en de Silver RX-FX ophangbare surroundspeaker, die met een schakelelaar in dipool of bipool modus kan worden omgezet.

De bijpassende subwoofer RXW-12 is compact gehouden, terwijl een 500 Watt Klasse D versterker de 12 inch C-Cam driver in bedwang moet zien te houden. De sub werkt al vanaf 20 Hz en kent een mooie opbouw met een drievoudige ophanging en een drie inch spreekspoel.

Prijzen, uitvoeringen en leverbaarheid
De nieuwe Silver RX serie wordt verwacht vanaf september. Volgens de importeur zullen de prijzen en uitvoeringen gelijk blijven aan de huidige Silver RS lijn, met de uitzondering dat de nieuwe serie ook in hoogglans zwart of wit kan worden geleverd. Deze afwerking kent een meerprijs van zo┬┤n twintig procent.


EDITORS' CHOICE