Nieuwe Advance Acoustic voor- en eindversterkers

Redactie HiFi.nl | 19 augustus 2009 | Advance Acoustic

Advance Acoustic presenteert de nieuwe MPP 1000 voorversterker en MAA 1000 mono-eindversterker. Het Franse merk wil volgens een persbericht met de nieuwe producten mee spelen in de top en toch haar “veel waar en muziek voor het geld” een nieuwe dimensie geven.

De MPP 1000 bestaat eigenlijk uit twee voorversterkers in een hoogwaardig gebouwd chassis. Elk kanaal heeft zijn eigen transformator om onderlinge beïnvloeding, hoe klein dan ook, onmogelijk te maken. Deze opbouw laat zich zien aan de achterzijde waar de in- en uitgangen compleet gespiegeld ten opzichte van elkaar zijn geplaatst. Als bijkomend voordeel is onderlinge beïnvloeding tussen de signaal- en stroomvoerende kabels uitgesloten. Ook kunnen signaalkabels met een dikke opbouw en dito pluggen gemakkelijk gebruikt worden.


Advance Acoustic - MPP 1000

Intern is deze voortrap volledig gebalanceerd opgebouwd met een geoptimaliseerd signaaltraject. Elke degradatie van het binnenkomende signaal wordt volgens de importeur uitgesloten, vandaar dat er ook geen filters of klankregeling kan worden toegepast. Alleen de essentiële zaken zoals ingangskeuze en volume kunnen worden gewijzigd.

De vele aansluitmogelijkheden en de goed gekozen uitgangsimpedantie zorgt er volgens de importeur voor dat deze voorversterker gemakkelijk gecombineerd kan worden met elk type eindversterker of actieve luidspreker. Toch wordt de MPP 1000 aanbevolen in combinatie met de tegelijkertijd ontwikkelde MAA 1000 mono-eindversterkers.

De ingenieurs van Advance Acoustic gaven zich zelf de opdracht om de gevestigde orde op het “absolute topniveau” te laten zien wat deze fabrikant in huis heeft. Gevolg de MAA 1000 Class A monoblok met een gewicht van 32kg. Het apparaat is totaal symmetrisch van opbouw met een vermogen van ruimschoots 400 watt aan elke speaker ongeacht de impedantie. Dit zegt overigens maar bijzonder weinig over de muzikale capaciteiten van deze krachtpatser. Juist door de enorme controle op de aangesloten luidspreker ontstaat er volgens de importeur een hoogoplossend bijna transparant geluidsbeeld met een enorme natuurlijkheid.

 
Advance Acoustic - MAA 1000

De MAA 1000 kan eenvoudig worden omgeschakeld tot een pure klasse A versterker (40 W daarna AB {400 watt}, in High Bias pure class A mode zelfs 80W). Geroemd om de subtiele klank heeft dit type versterkerschakeling als nadeel dat het rendement erg laag uitvalt. Door de enorme voeding en kracht blijft er zelfs in deze instelling meer dan voldoende vermogen over om vrijwel elk type luidspreker volledig aan te sturen. En anders dan bij buizenversterkers is er geen slijtage of biasverloop van kostbare buizen.
 
Prijs en beschikbaarheid
De twee nieuwe apparaten zijn beschikbaar voor de volgende prijzen:

  • Verkoopprijs MPP 1000: 2195 euro
  • Verkoopprijs MAA 1000: 3195 euro
MERK

EDITORS' CHOICE