NIEUWSDenon

Denon AVR-4310 met Audyssey DSX

Redactie HiFi.nl | 18 augustus 2009 | Denon

(ingezonden mededeling)

Denon introduceert haar geavanceerde 7.1 AV surround receiver AVR-4310. Uiteraard heeft de nieuwe Denon de State-of-the-Art oplossingen geërfd om het maximale te halen uit SD en HD content.

Het is ’s werelds eerste receiver die is uitgerust met de gloednieuwe Audyssey DSX surround technologie die extra surround kanalen toevoegt daar waar ze de meeste impact hebben waardoor een meer omringende en realistische soundstage wordt gecreëerd. Om het meest gedetailleerde en best mogelijke High Definition geluid van een Blu-ray disc te leveren ondersteunt de AVR-4310 de Denon Link 4th technologie voor een jitter-vrije overdracht via HDMI. Naast 6 HDMI ingangen (één op het frontpaneel) en 2 simultaan lopende HDMI uitgangen is de nieuwe Denon voorzien van een netwerkaansluiting, high resolutie video scaling en het premium Audyssey pakket met MultEQ XT, Dynamic Volume en Dynamic EQ.

De Denon ingenieurs hebben gebruik gemaakt van hun diepgaande ervaring en zijn er wederom in geslaagd om de luisterervaring nog verder te verbeteren door een nieuw ontwerp van de eindversterkers en gebruikmaking van de beste, op klank geselecteerde componenten. De eveneens nieuwe Denon Clock Jitter Reducer maximaliseert de luisterervaring en staat garant voor de beste geluidskwaliteit van alle overige digitale bronnen zonder DENON Link 4th mogelijkheid, zoals mag worden verwacht van een DENON zwaargewicht.

Behoorlijk opwindend is ’s werelds eerste verschijning van Audyssey DSX. Deze technologie breidt 5.1 en 7.1-geluidsbronnen uit naar een bredere en hogere dimensie, rekening houdend met de menselijke waarneming die voornamelijk gericht is op geluid wat van voren komt. Een meer ruimtelijk geluid wordt bereikt door gebruikmaking van een paar Front Wide luidsprekers die breder zijn opgesteld dan de gebruikelijke Front luidsprekers. Een groter gevoel van hoogte in het geluid wordt bereikt door toevoeging van twee Front Height luidsprekers boven de Front luidsprekers. Een gloednieuwe en nog nooit gehoorde luisterervaring. Als aanvulling op het meest complete Audyssey pakket ooit is de AVR-4310 eveneens uitgerust met Dolby Pro Logic IIz voor ondersteuning van extra Front Height luidsprekers. 

De audio- en videosecties bevatten bekende en zeer geprezen eigen Denon technologieën zoals zowel de D.D.S.C.-HD schakeling, AL24 Plus Processing en Compressed Audio Restorer als de DenonN High Picture Quality schakeling en Digital Noise Reduction voor maximale home entertainment kwaliteit. Een High Resolution 12bit/10bit scaler van Anchor Bay Technologies waardeert zelfs matige standaard definitie bronnen op naar een hoogwaardig 1080p beeld. De AVR-4310 ondersteunt verder Vertical Stretch om film content in de originele CinemaScope beeldverhouding weer te geven (anamorphic lens vereist).

Geavanceerde aansluitmogelijkheden zoals netwerk audio en foto streaming, Front en Back USB poorten met USB iPod Direct Connect functie (digitale audio overdracht) of Multi-Room ondersteuning kunnen eenvoudig worden gebruikt via de geavanceerde Graphical User Interface (GUI). Om er zeker van te zijn dat men kan genieten van de nieuwste Denon technologie van de komende jaren is de AVR-4310 Feature-Upgradable zoals de voorgangers AVR-3808 en AVR-4308.


Prijs en beschikbaarheid:
De Denon AVR-4310 is leverbaar vanaf augustus voor een geadviseerde verkoopprijs van 1.999 euro in de kleuren premium zilver of zwart die perfect past bij de Denon Blu-ray spelers.

MERK

EDITORS' CHOICE