NIEUWS

Muziek.nl: Nieuwe titels op LIM K2HD

Redactie HiFi.nl | 12 augustus 2009

K2HD is de overtreffende trap van audiofiele cd`s binnen het red-book formaat (cd`s die op een gewone cd-speler kunnen worden afgespeeld).

Het High Definition format is bij JVC ontwikkeld door de heren Kuwaoka en Kanai (inderdaad: K2) als evolutie van het XRCD formaat, wat ook al een schok teweeg bracht onder liefhebbers van audiofiele cd-persingen.

De mastering voor dit nieuwe formaat gebeurt met een samplefrequentie van 100 kHz en met een 24-bit resolutie. Vooral de dynamiek en de signaal/ruis afstand profiteert hier enorm van. Er is daardoor meer ruimtelijkheid in de opnames te horen, omdat het aandeel microdetaillering flink hoger ligt.

Het prestigieuze FIM label (First Impression Music) van geluidstovenaar Winston Ma brengt hoog aangeschreven heruitgaves van “klassieke”albums in diverse genres – met name Jazz en Klassiek - uit op het sublabel LIM (Lasting Impression Music), en daar komen met enige regelmaat nieuwe titels bij.

De online winkel van Muziek.nl (voorheen High Fidelity Discs) levert ze vanzelfsprekend uit voorraad.

Selena Jones - Ballad With Luv

Hoewel zij al meer dan 40 albums heeft uitgebracht is Selena Jones relatief onbekend in Europa. Als jong zangtalent stak zij haar bewondering voor Sarah Vaughan en Lena Horne niet onder stoelen of banken. Joan Elisabeth Shaw, zoals haar echte naam is, werkte in de jaren 50 al met grootheden als Louis Armstrong en Duke Ellington, maar al snel leende zij haar mooie donkere stem aan een vooral in de Verenigde Staten succesvolle solocarrière, en verscheen zij op talloze internationale jazz-festivals.

José Carreras - Misa Criolla

Dit is zonder enige twijfel de mooiste uitvoering van de `creoolse mis` die de Argentijnse componist Ariel Ramírez componeerde voor solo-tenor, gemengd koor, percussie, piano en traditionele instrumenten. De kunstzinnige uitvoering door Carreras en de begeleidende musici is zeer indrukwekkend, maar vooral de opnamekwaliteit is legendarisch. Al jaren een favoriet op beurzen én in de huiskamer vanwege de verbluffende ruimtelijkheid en plaatsing. Kippenvelplaat...

The Oscar Peterson Trio - We Get Requests

Ook al zo`n onverwoestbare klassieker omdat de opnamekwaliteit en de muzikale uitvoering hier van een buitengewone kwaliteit zijn. Het K2HD procédé zorgt er voor dat de warmte van de originele analoge master optimaal wordt overgebracht. Peterson wordt bijgestaan door bassist Ray Brown en drummer Ed Thigpen op deze uiterst vermakelijke en fantastisch klinkende live-opname.

Getz/Gilberto

Deze zeer goed gelukte opname van de opmerkelijke samensmelting van twee onverenigbaar geachte genres mag een mijlpaal heten. Jazz en Bossa Nova bleken een heerlijke combinatie op te leveren, en dit album is het onbetwiste hoogtepunt in wat destijds de Bossa Nova Gekte genoemd werd. Alleen al de track The Girl From Ipanema is de volledige aanschafprijs van dit album waard. Smooth Swingend de zomer in!


EDITORS' CHOICE