Chord lanceert Bluetooth versterkers en nieuwe cd-speler

Redactie HiFi.nl | 12 augustus 2009 | Chord Electronics

(Gezien op internet)

Chord Electronics heeft onlangs drie nieuwe apparaten geïntroduceerd, die weer helemaal bij de tijd zijn qua technologie. De ontwerpers van de Britse audiofabrikant hebben een nieuwe serie uitgebracht, die de naam Cyan meekrijgt.

Allereerst is er de Cyan Click, een geïntegreerde versterker met tweemaal 130 Watt vermogen. Qua formaat gelijk aan de Chord QBD76 dac, maar voorzien van de mogelijkheid om draadloze streams te kunnen ontvangen middels Bluetooth-technologie. Een netwerkaansluiting zit ook aan boord, alsmede de standaard digitale, usb- en analoge aansluitingen zoals cinch en XLR. Op de Click versterker zit een Bluetooth ontvanger met een opgegeven reikwijdte van 30 meter, waarop middels mobiele telefoons of pc`s muziekbestanden kunnen worden ontvangen, die ontcijferd worden en direct naar de interne dac geleid worden.

Ook nieuw is de CPM 2800 versterker die, evenals de Click, een Bluetooth ontvanger heeft. Met 120 Watt per kanaal en diverse verbindingen ook een universeel apparaat. Verder kent deze versterker een een AV-bypass input, waarbij de voorversterker omzeild wordt en de versterker als eindversterker kan worden ingezet voor home theatergebruik.

Chords Red Reference cd-speler heeft ook een wijziging ondergaan, dus is er een MKII op de markt gebracht. Deze vernieuwde versie heeft een venster boven de cd, waardoor het schijfje zelf zichtbaar wordt gemaakt tijdens het draaien. Verder is gebruik gemaakt van een `re-clocked` Philips CD Pro2 loopwerk en zit er een 176,4 upsampling techniek aan boord.

Prijzen of levertijd zijn door de Nederlandse importeur nog niet bekendgemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE