Cambridge Azur 650BD Blu-ray/multidisc speler

Redactie HiFi.nl | 06 augustus 2009 | Cambridge Audio

(Ingezonden mededeling)

De mediahype rond Blu-ray heeft, sinds dit formaat de HD-oorlog won, enorme vormen aangenomen en overtreft ruim de verkrijgbare software en consumentenvraag. De wereldwijde economische situatie heeft echter prijsdalingen doen versnellen en sommige fabrikanten waren zelfs gedwongen voorraden af te stoten. De snelle verschuiving naar Profile 2 nadat het formaat was gelanceerd heeft bijgedragen aan de verwarring en vergrootte de argwaan bij de consument.

De 650BD excelleert zowel met video als audio. en ondersteunt vele mediasoorten. Het chassis is anti-resonant en de behuizing bestaat volledig uit (massief) metaal. Formaten: BD Profile 2.0 (BD-Live en BonusView), DVD-Video, DVD-Audio, Supe Audio CD (SACD), HDCD, CD digitale muziekbestanden en foto`s. 

De 650BD is volgens de fabrikant geoptimaliseerd om een fantastisch goede beeld- en geluidskwaliteit te produceren, ook met bestaande DVD`s - die nu met full HD 1080p resolutie weergegeven kunnen worden. Het is een een multiregiospeler, de oude DVD`s hoeven dus niet weggegooid te worden!

Geluid- en beelddynamiet?

Cambridge vindt geluid - van oudsher - heel erg belangrijk; alle hoge resulutie audioformaten kunnen dus gebruikt worden, inclusief DVDA en SACD- die via HDMI digitaal of analoog met 7.1 werken. De 640BD is ideaal voor audiofielen die het beste willen met beeld en geluid; er zijn twee special DAC`s aangebracht t.b.v. stereo en multikanaal verwerking. Op het moment dat de pure audio mode gekozen is worden alle videoprocessen uitgeschakeld om beïnvloeding of degradatie van het audiosignaal te voorkomen.

De 650BD biedt het beste van beide werelden in een combinatie van Cambridge Audio`s enorme ervaring zowel bij audio als video, aldus de fabrikant.

Voor filmliefhebbers: decodering van Dolby TrueHD en DTS-Master Audio zijn aanwezig. Deze formaten kunnen als bitstream aangeboden worden opdat de receiver deze intern kan decoderen. De heldere on screen menu`s zorgen ervoor dat er snel optimaal resultaat behaald wordt; ze kunnen tijdens het afspelen opgeroepen worden zodat werkelijk alles aangepast kan worden.

De 650 BD is volgens Cambridge Audio fluisterstil en razendsnel met laadtijden die een fractie zijn van wat inmiddels `normaal` geworden is. Geen hinderlijke vertragingen dus. De aan voor- en achterzijde aangebrachte USB poorten geven snel toegang tot muziek-, foto- en videoverzamelingen en vormen met de 650BD het hart van een digitale levensstijl.

Cambridge: "We kunnen gerust stellen dat onze speler specificaties biedt die slechts door topmodellen van onze concurrentie geboden worden en dan nog voor veel hogere bedragen. De prestaties en mogelijkheden liggen ver voor op die van traditionele merken.De 650BD biedt audio & videomogelijkheden die door geen ander merk of apparaat in deze prijsklasse geboden worden."

Verkoopprijs: 799 euro
Leverbaar vanaf november 2009

MERK

EDITORS' CHOICE