NIEUWS

Samenwerking UPC en RTL voor HDTV

Redactie HiFi.nl | 23 juli 2009

(gezien op internet)

Dankzij een samenwerking tussen UPC en RTL zullen er in Nederland een flink aantal HD-zenders bij komen. Ook het Video On Demand (VOD) principe zal hieruit zijn voordeel halen. Dat hebben de twee bedrijven donderdag bekend gemaakt.

Vanaf oktober 2009 breiden UPC en RTL het digitale televisie aanbod fors uit. Zo worden alle vier de RTL-zenders in HD-kwaliteit via UPC beschikbaar. Tegelijkertijd komt er een aantal nieuwe diensten bij voor klanten van UPC Digitale TV, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk wordt om RTL Gemist te gebruiken via de Mediabox van UPC. Via dezelfde Mediabox kunnen straks afleveringen van verschillende televisieseries van RTL worden bekeken nog vóórdat deze op televisie te zien zijn.

Dankzij de nieuwe samenwerking maken UPC en RTL digitale televisie een stuk interessanter voor de kijker. RTL7 en RTL8 zullen al in het vierde kwartaal van 2009 in HD-kwaliteit te zien zijn. In de loop van het komende jaar worden ook RTL4 en RTL5 aan het HD-aanbod toegevoegd. Voor dit aanbod kan de UPC-klant een apart HDTV-abonnement nemen.

Kijkers die tv-programma’s van RTL hebben gemist of deze nogmaals willen bekijken, kunnen met ingang van oktober 2009 gebruik maken van RTL Gemist op hun televisie via de UPC Mediabox. Op deze manier bieden RTL en UPC de vrijheid om programma’s te bekijken wanneer het de kijker uitkomt. Naast RTL Gemist wordt een geheel nieuwe functionaliteit aan UPC On Demand toegevoegd. Hiermee wordt het mogelijk om afleveringen van verschillende door RTL uitgezonden TV-series al te bekijken vóórdat deze bij de RTL-zenders te zien zijn.


EDITORS' CHOICE