NIEUWSMarantz

Nieuwe Marantz 6003-serie cd-speler en versterker

Redactie HiFi.nl | 20 juli 2009 | Marantz

(ingezonden mededeling)

Met de PM6003 versterker en de CD6003 cd-speler voegt Marantz een nieuw stereo duo toe aan haar aanbod, om de bekroonde 6002 serie op te volgen. Beide apparaten zijn uitgevoerd in de Marantz Reference Standard behuizing met M1 voorpaneel en passen daardoor goed bij de rest van de Marantz productlijn.

Het nieuwe, gebogen chassis voegt, zoals je van een ervaren fabrikant als Marantz verwacht, meer toe dan alleen een sexy look: zijn verstevigende bodemplaat vermindert ook ongewenste trillingen en voegt volgens Marantz waardevolle sonische verbeteringen toe. De CD6003 en PM6003 zijn ontworpen om samen te worden gebruikt, zouden ook individueel uitstekende prestaties bieden.


De nieuwe PM6003 (onder) en CD6003 (boven)

De verbeteringen houden beslist niet op bij het uiterlijk. De ontwerpers namen bij de PM6003 de sonische `handtekening` van de PM6002 als basis voor het karakter van de nieuwe versterker en implementeerde een afgeschermde ringkerntransformater met een lagere impedantie. Deze toevoeging is afgestemd op een geavanceerde power transistor, een die een hoger vermogen kan verwerken dan zijn voorganger. Marantz heeft deze krachtigere transistors gemonteerd op een nieuw, geëxtrudeerd aluminium koellichaam welke trillingen, die een negatief effect kunnen hebben op de uiteindelijke geluidskwaliteit, vermindert. De PM6003 levert volgens Marantz een strakke bass, zet een duidelijk stereobeeld neer en ontrafelt een mooi breed geluidsbeeld.


De Marantz PM6003

Aan de achterzijde van de PM6003 zijn zes audio lijningangen te vinden. Hier heeft Marantz ook gedacht aan de vinyl liefhebber: één van de zes ingangen bevat namelijk een hoogwaardige Moving Magnet phono voorversterker, klaar om een draaitafel erop aan te sluiten. Eveneens is er een paar vergulde luidsprekeraansluitingen te vinden die een bi-wire aansluiting mogelijk maakt, of het aansluiten van een tweede paar luidsprekers. Het geheel wordt gecompleteerd met de slimme RC002PM systeemafstandsbediening.

Ook bij de CD6003 is het nodige verbeterd. Het loopwerk is een aangepaste unit dat naast CD’s en CD-R/RW schijven ook geschikt is voor MP3- en WMA-bestanden. Marantz komt ook tegemoet aan de eisen van eigenaars van portable mediaspelers: op de voorzijde van het apparaat is een usb-aansluiting te vinden. Deze is afgeleid van de SA8003 en ondersteunt tevens Apple’s ‘iPod Digital Connection’.


De Marantz CD6003

Om ervoor te zorgen dat je het meeste muzikale rendement uit je investering haalt gebruikt de CD6003 een overmaatse voeding om het digitale en analoge circuit van de speler van stroom te voorzien. De hoogwaardige CS4398 converteert het signaal van digitaal naar analoog, waarna het onderworpen wordt aan Marantz’ eigen HDAM-SA2 kleine signaalversterker. Om de reis van het muzieksignaal te completeren gebruikt de CD6003 verder nog speciaal ontworpen componenten om zo zijn eindbestemming te bereiken: zijn vergulde cinchuitgangen. Deze speciale behandeling levert volgens Marantz onder andere een meer consequente reponse op over het gehele frequentiebereik.

Prijs en beschikbaarheid
De PM6003 en CD6003 zijn per direct beschikbaar en hebben allebij een prijs van 399 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE