NIEUWS

Tieners: liever streamen dan downloaden

Redactie HiFi.nl | 15 juli 2009

Uit een onderzoek in het Verenigd Koninkrijk blijkt dat het aantal tieners dat muziek downloadt via filesharing diensten het afgelopen jaar sterk is gedaald. Dat meldt The Guardian. Jongeren tussen de 14 en 18 jaar lijken de p2p-netwerken te hebben ingeruild voor muziekstreamsites als YouTube, Spotify en Last.Fm.

Het percentage tieners dat aan filesharing doet is volgens het onderzoek sterk gedaald: slechts 26 procent ten opzichte van 42 procent een jaar eerder. Maar liefst 65 procent van de tieners gaf aan regelmatig naar muziek via streaming diensten te luisteren, van de groep tussen 14 en 18 jaar zegt 31 procent dat zelfs dagelijks te doen. Voor alle leeftijden is dit slechts 18 procent, wat volgens lifestyle-magazine Bright duidt op een ware streaming-generatie die een stuk jonger is dan de mp3-generatie.

Vooral de muziekdienst Spotify is in het Verenigd Koninkrijk erg populair. Ondertussen is ook bekend geworden dat ook Microsoft zich op het gratis muziek streamen gaat richten, en in het Verenigd Koninkrijk een tegenhanger van Spotify gaat lanceren. Spotify is in Nederland trouwens gesloten voor nieuwe leden.


EDITORS' CHOICE