NIEUWSDynaudio

Drie nieuwe Focus luidsprekers van Dynaudio


Redactie HiFi.nl | 08 juli 2009 | Dynaudio

Dynaudio heeft de afgelopen tijd drie nieuwe luidsprekers aan haar Focus serie toegevoegd. Het gaat om de actieve Focus 110 A monitor, de Focus 220 II 2-weg vloerstaander en de Focus 360 3-weg vloerstaander. Een overzichtje.

De actieve Focus 110 A hifi luidspreker heeft twee 50 watt versterkers: één voor de tweeter en één voor de mid/laag unit. Mede hierdoor is de 110 A erg flexibel in gebruik. Zo kan de Focus 110A natuurlijk naast de PC gebruikt worden of naast een fraai plasmascherm, maar ook uitstekend ingezet worden bij mediaserver apparatuur van bijvoorbeeld Roku, Squeezebox en Sonos. Zie ook onze test van de passieve Focus 110.


Dynaudio Focus 110 A

De Focus 220 II is een sterk doorontwikkelde vloerstaande 2-weg luidspreker die staat voor Dynaudio’s passie voor muziek. Net als zijn voorganger, de Focus 220, heeft deze luidspreker twee Esotec+ mid/laag drivers, die gebruik maken van dubbele magneten. Voor deze nieuwe 220 II is de basreflexpoort volgens Dynaudio optimaal afgestemd om een nog preciezer laag te kunnen leveren. Zie ook onze test van voorganger Focus 220.


Dynaudio Focus 220 II

De Focus 360 werd een tijdje geleden al voorgesteld. Deze krachtige 3-weg vloerstaande luidspreker onthult volgens Dynaudio het gehele muzikale plaatje, van de nuance van een zangstem tot de volle dynamiek van een orkest. De energie wordt geleverd door twee nieuw ontwikkelde 20cm lage tonen units die boven elkaar zijn gemonteerd. Stemmen en instrumenten krijgen definitie dankzij de middentoon driver, die geïsoleerd is van de lage tonen units. De Esotar2 softdome tweeter is volgens Dynaudio de ideale match met de middentoon- en lage tonen units.


Dynaudio Focus 360

Prijzen en beschikbaarheid
De Focus 220 II en de Focus 360 zijn verkrijgbaar in de houtafwerking Esdoorn, Palissander, Kersen en zwart Essenhout. Prijzen zijn respectievelijk 1475 euro en 2750 euro per stuk. De Focus 110A is naast de 4 standaard houtsoorten Esdoorn, Palissander, Kersen en zwart Essenhout ook verkrijgbaar in hoogglans wit en zwart. Prijs is 900 euro per stuk.

MERK

EDITORS' CHOICE